Berta Sándor

Sikeres hackerakciót hajtott végre Észak-Korea

A kommunista állam különleges egységének tagjai több dél-koreai számítógépbe is betörtek.

A The Korea Times tudósítása alapján az észak-koreai hackerek olyan - elsősorban katonai - információkhoz fértek hozzá, amelyek közvetlenül akár Kim Dzsongunt is érdekelhetik. A hackertámadásra még tavaly szeptemberben került sor.

Amint kiszivárgott, az egység tagjai több száz értékes és bizalmas katonai dokumentumot lophattak el. Az anyagok között van a dél-koreai és amerikai fegyveres erők titkos bevetési terve arra az esetre, hogy egy komoly helyzetben miként távolíthatják el a Kim Dzsongun körüli vezetőket. Emellett katonai létesítményekkel kapcsolatos adatok is kikerülhettek Dél-Koreából. A The Korean Times az információkat Rhee Cheol-hee parlamenti képviselőre, a kormányzó Koreai Demokratikus Párt politikusára hivatkozva közölte.

A hackertámadás sokkal átfogóbb volt, mint ahogy azt a dél-koreai védelmi minisztérium korábban elismerte. A szaktárca ugyanis májusban azt közölte, hogy a számítógépes hálózata egy hackerakció célpontja lett, de az adatlopás nem volt komoly mértékű. Rhee most a minisztérium informátoraira hivatkozott, akik szerint az eltulajdonított, 235 gigabájtnyi anyagnak eddig csak a 22,5 százalékát azonosították.

A dél-koreai kiberparancsnokságot kifejezetten a helyi fegyveres erők ellen végrehajtott hasonló támadások kivédésre hozták létre 2010-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nkmedve #13
    Hibás a kép, van egy harmadik gomb is ott :D

    http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-oval-office-desk-red-button-butler-coke-white-house-us-president-a7703056.html

    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.10.14. 09:12:21
  • Tetsuo #12
    Előfordulhat.
  • Tetsuo #11
    "Legyőzhető, de a győzelem fel fog érni egy vereséggel." Ez frappáns.
  • globint #10
    Most, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a kis dagi mindent tud a kis kócosról, és a haditerveiről, ki van zárva, hogy háború legyen. Egy új terv elkészítése meg nem két perc.
    :D
  • zola2000 #9
    Nem lesz itt semmiféle háború, mert senkinek sem érdeke.

    (Bár elnézve pár vezetőt én kinézem mind Kim-Jomgról mind Trumpról, hogy pár beszólás után megnyomják az atom gombot érdek ide vagy oda...
  • Akva #8
    Addig gúnyolódtak a Szovjetunión, hogy leelőzte az USA-t űrhajózásban, és atomnagyhatalom lett. A hülyegyerekek addig röhögtek Észak-Koreán, hogy az is atomnagyhatalom lett. Legyőzhető, de a győzelem fel fog érni egy vereséggel.
  • nlght #7
    Ne felejtsük el, hogy nem hivatalosan a Sony Entertainment térdrekényszerítése és a Wannacry mögött is ÉK áll közvetett bizonyítékok alapján, tegyük hozzá egyértelmű bizonyíték sosem lesz.
  • kvp #6
    Magyarorszag bekes, boven elvagyunk a vedekezessel. A jelenlegi vezetes egyik filozofiaja az hogy semmilyen fontos info ne legyen szamitogepen rogzitve. Sot ha egy mod van ra papiron se. Nehez ellopni azt ami csak par ember fejeben van meg.

    Az eszakkoreaiakhoz meg csak annyit, hogy a deliek meg mindig internet explorert hasznalnak... :)
  • HuMarci #5
    nesze semmi fogd meg jól
  • Paddy #4
    Szerintem minden ország agresszornak tekinthető amelyik bio- és vegyi fegyverrel kísérletezik illetve kísérleti atomrobbantásokat hajt végre a haldokló bolygónkon. Szóval ugyanúgy bek*hatják a demokratikus agresszorok ahogy a komcsik is.