Berta Sándor

Windows 10-re épülő okosóra a Trekstortól

A gyártó kifejezetten céges felhasználásra ajánlja a termékét.

A Trekstor Smartagent nevű készülék a Windows 10 IoT Core kiadására épül és elsősorban a kereskedelem, a gyártás, a vendéglátás, a logisztika és az egészségügy területén lehet hasznos kiegészítő. A Windows 10 IoT Core kifejezetten a dolgok internetéhez kapcsolódó megoldásokhoz készült. Az eszköz kesztyűkkel, érintőképernyőn keresztül vagy az integrált mikrofonnak köszönhetően beszédparancsok segítségével is kezelhető.

A gyártó először a június 26. és 29. között rendezendő torontói HITEC kiállításon mutatja majd be az új modellt, amely a Qualcomm APQ 8009 típusú négymagos processzorára épül. Az APQ 8009 a Cortex-A7 architektúrán alapul és az órajele 1,3 GHz. Ezt egészíti ki az 1 gigabájt RAM és a 8 gigabájt flashmemória. Az érintőkijelző 1,54 hüvelykes, a felbontása 320 x 320 képpont és a Gorilla Glass 3 védi. A beérkező üzenetekről a rendszer hangjelzésekkel és vibrációs riasztással tájékoztatja a felhasználót.


A 4,7 x 4,4 x 1,2 cm méretű és 60 gramm súlyú készüléket felszerelték még 5 megapixeles, autofókusszal ellátott kamerával, giroszkóppal és gyorsulásmérővel. A támogatott kommunikációs szabványok között pedig ott van a WLAN, a Bluetooth és az NFC. A 430 mAh-es akkumulátor töltöttségét LED jelzi. Az okosóra mínusz 20 és plusz 60 Celsius-fok között működik, ellenáll a párának, a pornak és - legfeljebb 1 méter mélységig - a víznek, ezzel teljesíti az IP67 szabvány követelményeit. Ezért a Smartagent akár építkezéseken, hűtőházakban vagy konyhákban is használható, ilyen esetekben egy védőborítással látható el.

A Windows 10 IoT Core lehetővé teszi a személyre szabott felhasználói profilok létrehozását és részletesen meghatározhatók a hozzáférési jogok is, valamint a rendszert átfogó információmenedzsment jellemzi. Emellett az okosórát a Microsoft Azure platformjával való együttműködésre optimalizálták. A Trekstor Smartagent a harmadik negyedévben érkezik és a bevezető ára 200 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!