MTI

Az internetmúltra kiváncsi az Egyesült Államok új vízumkérő lapja

Az Egyesült Államok új vízumkérő lapjai nagyon részletes adatokat kérnek az országba beutazni kívánóktól a biztonság érdekében, egyebek közt öt évre visszamenő "internetmúltjukról" is beszámoltatják az igénylőket.

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy a világ valamennyi országára érvényes új vízumkérő lapokat vezetnek be, amelyeknek kitöltése után nagyon szigorú ellenőrzésnek vetik alá a beutazni kívánókat. A külügyminisztérium nemzetbiztonsági okokkal indokolta a szigorítást. z új űrlapokon a vízumot kérőknek 15 évre visszamenőlegesen kell életrajzi adatokat közölniük, és a többi között 5 évre visszamenőleg számot kell adniuk jelenlétükről és aktivitásukról a világháló közösségi médiumaiban.

A szigorított vízumkiadási eljárás során az amerikai konzulátusok elkérik majd a jelentkezőktől a korábbi útleveleik számait, e-mail-címeiket, telefonszámaikat és a 15 évre visszamenőleges életrajzi adataik sorában a korábbi munkahelyeik listáját és utazásaik helyszíneit is. Az új szabályozást a Fehér Ház Menedzsment és Költségvetési Irodája (OMB) május 23-án hagyta jóvá és június elsején lép életbe.

Donald Trump már választási kampányában megígérte az Egyesült Államokba történő beutazások és a határellenőrzés szigorítását, és ennek jegyében helyezte kilátásba az amerikai-mexikói határon a fal megépítését, vagy az egyelőre felfüggesztett két elnöki rendeletben a bizonyos országokból történő beutazások átmeneti - az új ellenőrzési módszerek kidolgozásáig tartó - felfüggesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #10
    Ááá, drága amerikaiak, kedves DHS, ez így gyenge megoldás! Ebben a digitális korszakban papír alapú nyomtatványokra irkálni ezeket? Micsoda hülyeség már! Íme a megoldás!

    - Mielőtt az user ki szeretne utazni a land of freedom & brave csodálatos országába, az erre megadott felületen megadja az összes belépési azonosítóját, ami érdekes az amerikai kormányzat számára. F*szkönyv, Google, Instagram, Twitter, stb. Mindezt fél évvel a tervezett kiutazása előtt. Ha hirtelen kell kiutaznia, és ezek nincsenek feltöltve ebbe az USA kormányzati rendszerbe, így járt! Majd feltölti proaktívan, arendelet életbe lépte okán hiszen nem lehet tudni, mikor utazik ki!
    - A feltöltött azonosítók alapján, figyelembe véve azokat a fantasztikus tool-okat, amelyekről a vékony szemüveges IT-s gyerek mutatott néhány dolgot, az NSA és egyéb intézmények lelkes munkatársai ellenőrzik a profilokat. Erre fél év alatt, tehát amíg a baromarcú ki akarna utazni, bőven lesz módjuk.
    - Az amerikai beléptetés során telepítendő hardveres és vagy szoftveres ellenőrzőeszközök a beutazók eszközeire pedig kimaxolják a security vs. privacy küzdelem kimenetét a security javára!

    Amennyiben ötletem az amerikai kormányzat adott ügyben illetékes szerve számára tetszik, megfelelő szagtanácsadói illetményért (1 rekesz sör / nap, + 0,5 liter tömény) szívesen fejtek ki ezirányú tevékenységet az implementáció vonatkozásában.
  • kvp #9
    Nallunk Magyarorszagon is. Persze ezzel semmibe vesszuk az emberek, az aruk es a mindenhato toke szabad mozgashoz valo jogat es meg a szabad vallasgyakorlast, azaz a dzsihadhoz valo jogot is elvitatjuk.
  • muerte2 #8
    Az USA ban az a jogalap amire ök epp azt mondjak. Pont.
  • cateran #7
    2 eve mentem at teljeskoru biztonsagi ellenorzesen U.K-ban es az anti-terrorista lapokon volt olyan kerdes, hogy Volt-e vagy jelenleg tagja-e barmilyen terrorista csoportnak?.....Ha valaki azt hazudja, hogy nem, pedig igen es felrobbantja magat, azt utana letartoztatjak es/vagy kiutasitjak?
  • Sequoyah #6
    Ez olyan mintha annak orulnek, hogy nem raboltak ki a lakasomat. Pedig csak azert nem raboltak ki, mert csoro vagyok es nincs benne semmi ertekes:)
  • Sequoyah #5
    Ha utolag kiderul hogy nepet irtottal, az nem eleg jogalap a kiutasitashoz. De ha utolag kiderul hogy hazudtal az urlapon, akkor az viszont mar eleg.
    Ha pedig bevallod, akkor eleve nem kapsz vizumot, nem kell feltetlenul megindokolniuk miert nem kapod meg.
  • Cat #4
    Náluk jórég óta nem volt robbantás, míg az európai eseteket felsorolni is nehéz (Manchester, Nizza, Berlin stb.)
  • Macropus Rufus #3
    beteg nép ez, de nagyon.
  • NEOreg3 #2
    arra nem emlékszem, hogy 1 hete milyen honlapokat látogattam meg
  • ReszegKoldus #1
    Már az is vicces volt, amikor népirtásban való részvételről kellett nyilatkozni, de ez még jobb :D