Berta Sándor

Növeli tartalom­ellenőrző csapatát a Facebook

Az elmúlt időszakban komoly kritikák érték a közösségi oldalt azért, ahogy a problémás tartalmakat kezeli, erre reagált a platform.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője bejegyzésében bejelentette, hogy az eddiginél sokkal többet akarnak tenni a problémás tartalmak visszaszorításáért és a most 4500 személyes úgynevezett Community Operations Team létszámát további 3000 fővel növelik meg. A Community Operations Team felel a Facebooknál a felhasználók által kifogásolt tartalmak megvizsgálásáért. A részleg többek között ellenőrzi a gyűlöletbeszédre és a gyermekbántalmazásra utaló jelzéseket, ugyanakkor a feladatai közé tartozik az erőszakos videók kiszűrése és törlése is.

A menedzser azt írta, hogy dolgoznak azon, hogy a problémás videók egyszerűbben jelenthetők legyenek, hogy ezáltal gyorsabban hozhassák meg a jó intézkedéseket, függetlenül attól, hogy az utóbbiak egy gyors választ jelentenek egy segítségkérésére vagy egy bejegyzés eltávolítását. A csoport munkatársainak a jövőben új eszközök segíthetnek majd abban, hogy gyorsabban megállapíthassák: egy bizonyos tartalom megsérti-e a portál előírásait vagy sem.

Tavaly decemberben derült ki, hogy a Facebook tartalomtörlői pszichikai problémákkal küzdenek. Berlinben több mint 600 személy dolgozik az Arvato nevű szolgáltatónál és ők úgy érzik, hogy nem támogatják őket megfelelően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #1
    Ők Merkelisztán cenzorai?