SG.hu

Lezárta a Samsung a Harman felvásárlását

Az összeolvadásról szóló megállapodás értelmében a Harman részvényesei 112 dollárnyi készpénzben részesülnek részvényenként.

A tranzakciót lezáró feltételek megvalósulásával befejeződött a felvásárlás, vagyis a tranzakciót jóváhagyták a cég részvényesei, illetve minden szükséges hatósági engedélyt is megkapott a vállalat az Egyesült Államokban és bizonyos külföldi joghatóságok területén egyaránt.

"Átütő lehetőségeket látunk az autóiparban: egy olyan jövő kezdetét, amelyben zökkenőmentesen kapcsolódik össze az autónk, az otthonunk, a mobilkészülékeink és a munkahelyünk. A Samsung és a Harman piacvezetők ezeken a területeken, így a Samsung tökéletes helyzetbe került ahhoz, hogy közvetlen viszonteladói ideális partnere lehessen. A továbbiakban a Harman ikonikus audiomárkáit és megoldásait társítjuk a Samsung piacvezető megjelenítési technológiáival, hogy minden eddiginél fejlettebb hang- és képélményt közvetíthessünk a vásárlóinknak és a professzionális piaci felhasználóknak." - nyilatkozta Young Sohn, a Samsung Electronics vezető stratégiai igazgatója és a Harman igazgatótanácsának elnöke.

A Harman a továbbiakban a Samsung különálló részegységeként fog működni, felügyeletét pedig a Young Sohn igazgató által vezetett igazgatótanács látja el. Azonban továbbra is Dinesh Paliwal marad a cég ügyvezető igazgatója, aki az igazgatótanácsi tagsága mellett ugyanúgy a vezetőségi csoporttal közösen fogja ellátni a vállalat irányítását. A Samsung megtartja a vállalat dolgozóit, a cég székhelyét és létesítményeit, valamint átveszi a Harman alá tartozó fogyasztói és professzionális hangtechnikával foglalkozó almárkákat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!