Mortimer

Számítógépvírus támadott meg egy svájci bankot

A szerelemvírus egy újabb változata fenyegeti a United Bank of Switzerland vásárlóit.

A "VBS/Loveletter.bd" vírus az eredeti "Love Letter" egy variánsa, mely számos változatával együtt májusban cirkulált szerte a világban. Az új verzió is a Microsoft Outlook levelezőprogramot használja szaporodásra. A korábbi program megírásáért egy fülöp szigeteki tanuló felelős, az új levél nyelve német, és zürichi állást kínál.

A vírus jóval veszélyesebb elődjénél, mivel letölt egy kódlopó szoftvert, ami lemásolja az United Bank of Switzerland-ra vonatkozó online banki információkat.

Szakértők ma reggel jelezték az első fertőzéseket, és általános véleményük, hogy még nem terjedt el túlzottan. Mivel elég szűk körben fókuszálható, ezért valószínűleg nem jelent nagy veszélyt, de profi koncepciója miatt jövőbeli változatai bármely bank ügyfeleire veszélyt jelenthetnek.

Az időzónák eltérése miatt a United Bank of Switzerland vezetői nem voltak elérhetőek, de az európai hivatalnokok már vizsgálják az esetet. A vírus a "Hooker" kódlopó programot tölti le, valószínűleg a Michigan Állami Egyetemről vagy a Nemzeti Egészségügyi Intézetből. A programot valószínűleg maga a vírus irója helyezte el olyan helyen, ahol bárki elérheti. Az intézmények még nem válaszoltak a megkeresésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!