Berta Sándor

A OneWebet támogatja a Softbank

Egy lépéssel közelebb került a műholdas hálózat kialakítása. Egy új egyesült államokbeli üzemben 2018-ban elkezdődhet a műholdak sorozatgyártása.

A 2012-ben alapított OneWeb műholdas hálózatot akar létrehozni a szélessávú hozzáférések biztosítására a távoli régiókban. A Softbank bejelentette, hogy egymilliárd dollárt fektet be a programba. A OneWeb további 200 millió dollárt szerzett olyan befektetőktől, amelyek már korábban is támogatták. E cégek között van a Qualcomm, az Airbus, a Hughes Network Systems, az Intelsat, a Coca Cola és a Virgin.

Az új finanszírozási kör lehetővé teszi a technológia továbbfejlesztését és egy új üzem felépítését a floridai Exploration Parkban. A terület a Kennedy Űrközpont mellett található és a létesítményben a tervek alapján hetente 15 műhold készülhet majd, ez pedig komoly költségmegtakarítást tesz lehetővé. A hálózat várhatóan 720 műholdból fog állni, s ezzel az eddigi legnagyobb és legnagyobb teljesítményű ilyen jellegű rendszer jöhet létre. A OneWeb technológiája olyan növekvő piacokon kaphat majd kiemelt szerepet, mint a hálózatba kötött járművek vagy a dolgok internete.

A Softbank befektetése számos új munkahely létrehozását teszi lehetővé. Így a következő négy évben az Amerikai Egyesült Államokban közel 3000 új fejlesztési, gyártási és terméktámogatási munkahely jön létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)