Berta Sándor

Az Echo utódját készíti az Amazon

A kereskedőcég a digitális asszisztens rendszeréhez kapcsolódó hangszóró új változatán dolgozik.

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozva arról írt, hogy az Amazon már gőzerővel készíti a digitális asszisztens rendszerével összekapcsolt Echo hangszóró utódját. Az új eszköz ötvözné az eddigi hangszórófunkciót egy érintőképernyővel. A fő vezérlés az új készüléknél is a rendkívül érzékeny mikrofonokon keresztül valósulna meg, de a 7 hüvelykes érintőkijelző hasznos kiegészítő lehetne és megjeleníthetné a kérdésekre adott, de eddig csak kimondott válaszokat.

Az új termék operációs rendszere az Amazon Fire táblagépein és Fire TV beltéri egységein alkalmazott Fire OS lesz. Az Amerikai Egyesült Államokban értékesített Fire tábla PC-k már most is támogatják az Alexa nevű digitális asszisztens rendszert. Az új generációs eszköz várhatóan 2017 első negyedévében jelenhet meg a piacon. Az USA-ban egyébként az Echo első kiadásából 2014 óta több mint 5 millió darabot adtak el. A Dot, a Tap és az Echo hangszórók ára jelenleg 50, 120 és 180 dollár.

A The Wall Street Journal májusban arról számolt be, hogy az Amazon Lab126 nevű hardverfejlesztő egység egy az Alexával ötvözött táblagépszerű képernyőt fejleszt, amelynek belső kódneve Knight.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!