Castellum

Új Red Alert 2 részletek

Vessünk újból egy pillantást a Westwood sikerstratégiájának készülő folytatására.

A GameSpot benézett a Westwood las vegasi irodájába, hogy megtudja hol tartanak a fejlesztők a játékkal. Ez idő alatt játszhattak a Red Alert 2-vel, és sok információval gazdagodtak.

A Red Alert 2 20 évvel az első rész után játszódik, és továbbra is a szövetségesek és a szovjetek közötti viszálykodást mutatja be. A Red Alert 2-t a Tiberian Sun lebutított engine-jével fejlesztik, és kihagyják belőle azokat a tulajdonságokat, amik elrontották a Tiberian Sun-t. Ezek az átformálható terep és voxel-es technikával renderelt katonák. Bár ezek a változtatások visszalépésnek tűnhetnek, az új engine valójában jobban néz ki, mint elődje, és az egységek és épületek is nagyobbak 30 százalékkal. Továbbá a lényegtelen dolgok elhagyásával gyorsabb is lett, ami pergőbb játékmenetet tesz lehetővé. A Red Alert 2 olyan gyors, mint a Starcraft és az eredeti Red Alert.

Az is kiderült, hogy jóval több egység lesz a játékban, mint ahogy azt bejelentették. A szovjet oldalon 20 egység lesz, plusz 10 épület és 10 védelmi berendezés (fal, ágyú, stb.). A szövetségeseknek szintén 10 épülete van, de eggyel kevesebb egysége, ugyanis csak 6 fajta gyalogosa van a szovjet 7-tel szemben. Továbbá mindkét oldal frakciókra oszlik a multiplayer játszmákban. A szövetségesek lehetnek britek, németek, franciák, amerikaiak és koreaiak. A szovjetek színeiben lehetünk oroszok, irakiak, líbiaiak és kubaiak.

Ezek a frakciók nem csak neveikben különböznek. Mindegyiknek van egy egyedi egysége. A különleges koreai egység a Fekete Sas támadóbombázó, a líbiai az öngyilkos teherautó, a németeknek erős anti-tank egysége van, míg a kubaiaknak terroristája, mely szövetséges kémnek álcázva magát C4-gyel robbant fel épületeket. Az irakiak különleges egysége az erős Tesla tank, a briteké pedig a halálosan pontos mesterlövész. Sajnos az amerikai különleges egységet még nem fedték fel.

A Red Alert 2-ben minden egység szerezhet tapasztalati pontokat. A tapasztalati pontokat gyilkolással lehet szerezni, és ha már elég tapasztalati pontot gyűjtött össze az adott egység, akkor eléri az elit státuszt. Az elit egység nem csak máshogy néz ki, hanem egy erősebb fegyvert is kap a régi helyett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!