Berta Sándor

A videók felé fordul a Twitter

A közeljövőben nagyobb szerep juthat a platformon a mozgóképeknek.

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója elmondta, hogy a platformnál a jövőben előtérbe kerülhetnek a videók. Öntanuló gépek segítségével akarják majd felismerni egy-egy felvétel központi pillanatait és azokat bemutatnák a felhasználóknak. A szolgáltatás szeretne minden tartalmat egyetlen képernyőn összesíteni és akár mobil eszközökön is láthatóvá tenni.

Azzal a közösségi platform vezetői is pontosan tisztában vannak, hogy a mikroblog krízisben van, amiből mindenképpen kiutat kell találniuk. A menedzser a Fast Company magazinnak kijelentette, hogy nagyon jók abban, hogy a híreket mindenki másnál gyorsabban juttassák el az emberekhez, de a videó is olyasmi, amit a mai felhasználók joggal elvárnak. Éppen ezért azon gondolkodnak, hogy milyen lenne, ha a két dolgot egy élményben tudnák egyesíteni és így az internetezőknek a felvételek megtekintéséhez nem lenne szükségük televízióra vagy streamcsatornára, hanem az anyagokat közvetlenül a Twitteren nyithatnák meg és egyúttal kommentálhatnák is.

A Twitter több problémával küzd jelenleg, a legnagyobb baj az, hogy a felhasználói tábora csak nagyon lassan nő, évek óta 300 millió körül mozog. A cég veszteséges és eddig Dorsey és a menedzsmentje sem tudott megoldást találni a kialakult helyzetre. Az elmúlt hónapokban a platform számos változtatást eszközölt, ezek egyike, hogy a jövőben a hivatkozásokat és a képeket nem fogják beleszámítani a 140 karakterbe, ezáltal megkerülhető lesz az eddigi korlátozás. Augusztus végén két új funkciót is bevezettek, majd kiszivárgott, hogy a vállalatot eladhatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!