Berta Sándor

Új iPadet fejleszt az Apple?

Az amerikai cég a csökkenő eladási adatok miatt kényszerülhet új termék piacra dobására.

Újabb előrejelzéssel jelentkezett Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője, aki arról ismert, hogy a prognózisai általában pontosak, megbízhatóak és teljesülni is szoktak. A szakember ezúttal rámutatott, hogy az Apple az idei évre tervezett 45-50 millió kiszállított iPad helyett valójában csak 35-40 millió készüléket hoz majd forgalomba. Részben emiatt a tengerentúli társaság egy új iPad modell piacra dobása mellett dönthet.

Kuo közölte, hogy az új iPad Pro 10,5 hüvelykes kijelzőt kaphat és jövőre jelenhet meg. A képernyőméretet tekintve kiválóan illeszkedik majd a jelenlegi termékcsaládba, hiszen az iPad Pro 2 esetében a kijelző 12,9, míg az olcsóbb modellnél 9,7 hüvelykes. Önmagában azonban a nagyobb képernyő aligha lesz vonzó a vásárlók számára, ezért az elemző úgy vélte, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az Active Matrix Organic Light Emitting Diode (AMOLED) technológia továbbfejlesztésén. Az AMOLED radikálisan megváltoztathatja majd az iPad formáját, dizájnját és alkalmazását. Ráadásul előtérbe kerülhet a hajlítható kijelző használata is.

Kuo számára egyértelmű, hogy ha az amerikai óriáscég képes lesz egy AMOLED-képernyővel ellátott iPad piacra dobására, akkor a formát, a dizájnt és az alkalmazási lehetőségeket tekintve minden eddigi terméket felül fog múlni, s ezzel párhuzamosan az eladási számok is újra nőnek majd. Az új AMOLED-kijelzős iPad egyébként legkorábban 2018-ban kerülhet a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • UUUU #8
  Igen mert a profi fotosok mobillal mennek fotozni :D Na ne rohogtess mar.
 • M2 #7
  Grat! Tiéd a hét félreértelmezése. :-)
 • Sir Cryalot #6
  Fotós egoisták körében.
 • M2 #5
  Fotósok körében kering egy régi mondás: "az a legjobb kamera, ami épp nálad van"

  Így már érted-e?
 • NEXUS6 #4
  Fotósok körében egy mobil kamera, semmilyen mobil kamera nem több vicc kategóriánál. Többi cégnek vagy van saját értelmes kamera kínálata (Sony, Samu), vagy olcsóbban kb ugyan olyat gyárt, mint az aktuális IPhone (Huawei, duplakamerás Leica-rendszer). Az iPhone ha már kiba drága legalább ebben hozza az elvárható szintet, és ennyi.

  Egy inkompatibilis csatlakozót megrajzolni, meg kínai elvtársakkal legyártatni azért nem rakit szájönsz, maradjunk annyiban.

  Lehet hogy netbúkot ők csináltak valamikor a legvékonyabbat (ki nem xarja le kategória ma már), de jelenleg kismillió kínai gyártó van, akik vékonyabb telót gyártanak mint a Zalma.

  Kijelző dettó. Amikor kijöttek az un retinakijelzővel, annak paramétereit 2 dolog indokolta: SJ kiadta, hogy a teló nem lehet 4"-nál nagyobb kijelzővel felszerelni, mert mi lesz ha valaki a buszon kapaszkodva akar egykézzel csetelni!? (Kíváncsi vagyok hogy velel életének utolsó 30 évében ez hányszor fordult elő?). A kankurencia viszont sorba jött elő a 720-as felbontású telókkal. Pl a GS3, amely fizikailag nagyobb és magasabb felbontású volt (ergo jobban olvashatóbb, láthatóbb), mint a 640-es IP4 kijelző (amely felbontás gyak az előzőgenerációs kijelzők felbontásának duplázásával keletkezett, ami a kompatibilitásnak azért jót tesz, nem csúszik szét a kép). Így SJ megkérte a technikai, akarom mondani a marketing részleget, hogy találja ki, hogy miért jobb egy fizikailag kisebb, alacsonyabb felbontású kijelző. Az Almás marketingesek pedig kiválóak a marketingben, így találtak egyetlen számított technikai paramétert ami kb kutyát nem érdekel, de egy marketing kampányt rá lehet fűzni, na ez a retina. Annyira szar, hogy összefolynak a pixelek, magyarul.

  NO offence, de ez a véleményem erről az egész gagyiságról, amit az Alma képvisel.
  Bocs!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.08.18. 14:34:49
 • Cat #3
  Ez azért így erős csúsztatás, még inkább rosszindulat. Vagy ők fejlesztik vagy nem, de attól még tény, hogy számtalan egyedi dolog van a termékeikben, melyeket más cégek nem alkalmaznak. Például fotósok körében évek óta széleskörűen elismert tény, hogy az iPhone kamerája a legjobb. Miért nem ezt a modult használja a többi cég? A csatlakozótechnológiáik szintén egyediek - nem mondom hogy jobb, mint a többi, de sávszélesség stb. terén a vezetők között vannak. Ugyanígy ők csináltak először brutálisan vékony notebookot (Air), amire az Intel is csak kapkodni tudta a levegőt és kénytelen volt kitalálni az Ultrabook marketing-kategóriát, az ő érdeműk a szuperfinom kijelző használata (retinának nevezik), és hiába hagyta el azóta őket a többi cég, mégis kellett hozzá fejlesztés, hogy alkalmazhassák.
 • VolJin #2
  Milyen elemző az amelyik szerint az APPLE hardveralatrészt fejleszt?
 • CairoJack #1
  Attól még ugyan olyan kvarcjáték lesz, mint a mostani modellek. Ellenben egy iPad áron árazott, de korrekt felszereltségű Windows-os tablet már nagyon ráférne a piacra.