Berta Sándor

3 milliárd euróra büntethetik a Google-t?

Gyorsan döntés születhet a webes óriáscég ügyében.

A The Sunday Telegraph értesülései alapján az Európai Bizottság a nyári szünet előtt, valószínűleg már június elején döntést hozhat a Google elleni eljárás kapcsán. A bennfentesektől kiszivárgott hírek szerint a konszernt akár 3 milliárd euróra is megbüntethetik azért, mert visszaélt a piaci helyzetével. A konkrét büntetési összeg ugyanakkor egyelőre nem ismert. A brit lap ugyanakkor rámutatott, hogy a maximális büntetés 6,6 milliárd euró vagy akár a Google bevételeinek tíz százaléka is lehet.

A pénzbüntetés mellett a társaságot arra is kötelezhetik, hogy a jövőben ne folytassa a keresési eredmények manipulálását és ezáltal ne okozzon kárt a vetélytársaiknak. A Google eddig megpróbálta elkerülni az algoritmusát érintő változtatásokat, hiszen ez a megoldás jelenti az üzlete kulcsát, de úgy tűnik, hogy nem ússza meg az Európai Unió beavatkozását. A vállalat szempontjából gondot jelenthet, hogy Margrethe Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős biztosa korántsem annyira kompromisszumképes, mint elődje, Joaquín Almunia.

Az Európai Bizottság tavaly április óta tanulmányozza a Google Android kapcsán tanúsított magatartását, 2015 novemberében pedig az EU a reklámpartnerekkel kötött szerződések és a vetélytársak tartalmainak átvétele miatt is eljárást indított a konszern ellen. Áprilisban kiderült, hogy a Google akár több milliárd eurós büntetést is kaphat. A cikk mindenesetre megerősíti azt a korábbi információt, amely szerint már idén megbüntethetik a vállalatot. Eddig sem az Európai Bizottság, sem a Google nem kommentálta a The Sunday Telegraph értesüléseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kgpro #4
  - A versenytársakat annyira megkárosította a Google, hogy ezért k.ra megbüntetjük, a pénzt meg eltesszük....
  ... jaaaa, a károsult??? ...az nem kap semmit!!!

  Minden büntetés így működik - persze csakis a fogyasztók védelmében - hogy a károsultak soha nem kapnak semmit, csak a költségvetés, akinek ilyenformán érdeke, hogy a fogyasztó károsuljon, különben nincs bevétel...
  Undorító szép új világ! . . .
 • Sir Cryalot #3
  "Miért nem az okos embereket szívja fel az EU ahogy az USA teszi, helyette miért a csürhét engedi be? "

  Miért kapnak vezető szerepet hisztérikák? Akiket arrogáns hülyének néznek Kínában? (mostmár nem csak ott)
  http://foreignpolicy.com/2016/02/26/china-host-syrian-islam-refugee-crisis-migrant/
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.05.17. 22:17:18
 • Sir Cryalot #2
  Szerintem a liberálgőzös ,gender-fluid kipárolgásokkal terhelt penésztarka unió van már annyira romlott, hogy már elképzelni sem tudnak mást mint az örök másodhegedűs szerepet, úgyis tudják hogy a következő lépcsőfok a mégnagyobb gőg elérésében a korlátlan usa-beliségük lesz, amikor nem csak a kaliforniai hátsófelekből kilógást gyakorolják, hanem ott is lehetne nekik újjászületni, valahogy így:

  http://www.thinkinghumanity.com/2014/04/this-is-what-americans-will-look-like-by-2050-and-its-stunning.html
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.05.17. 22:04:54
 • TokraFan #1
  A képen az egy férfi vagy egy nő?
  Hagyjuk mar... Miért nincs a google-hoz fogható egyetlen európai vállalat sem? Miért nincs 100% európai kézben levő, eszközök millióin futó oprendszer? Miért nem az okos embereket szívja fel az EU ahogy az USA teszi, helyette miért a csürhét engedi be?
  Nem kene inkabb innováció, kedves hormon zavaros főbiztos elvtars?
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.17. 15:04:57