Berta Sándor

Az Imagination Technologies iránt érdeklődik az Apple

A kaliforniai konszern a brit cég legismertebb ügyfele és a jövőben még szorosabb lehet az együttműködés.

A PowerVR grafikus chipeket tervező Imagination Technologies és az Apple között már most is komoly üzleti kapcsolat van, de ez hamarosan teljesen más szintre kerülhet. Az Apple ugyanis felvásárolhatja a vállalatot - erről az Ars Technica számolt be a már zajló tárgyalások részleteit ismerő bennfentesekre hivatkozva. Az Apple elismerte a megbeszélések tényét, de állításuk szerint jelenleg nem tervezi a tervezőcég felvásárlását.

Az Apple jelenleg résztulajdonosa a társaságnak - 2009 júniusa óta 9,5 százalékos részesedéssel rendelkezik, de a két menedzsment képviselői között már előrehaladott tárgyalásokat folynak arról, hogy az almás óriáscég megvenné az Imagination Technologies összes részvényét. Amennyiben a felvásárlás tényleg megvalósul, úgy az Apple teljesen házon belül intézhetné a grafikus chipek tervezését. Az iPhone, iPad, Apple TV és iPod touch készülékek már most is kizárólag az Imagination Technologies grafikus chipjeire épülnek.

A brit chiptervező februárban jelentette be, hogy a közeljövőben átszervezéseket hajthat végre és Hossein Yassaie eddigi vezérigazgató elhagyja a konszernt. Emellett nemrég ismertté vált az is, hogy az Imagination Technologies 350 munkahelyet épít le és egyre inkább a PowerVR-szegmensre akar összpontosítani. Ezt mutatja az is, hogy a leépítések ellenére az utóbbi részleget 50 új munkatárssal erősítené meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!