Gyurkity Péter

Körvona­lazódik a Lumia 650

Az amerikai szabályozó hatóság jóváhagyta a készüléket, amely februárban futhat be.

A Microsoft soron következő Lumia okostelefonjáról már tavaly novemberben hírt adtunk, hiszen bizonyos pletykák már akkor felbukkantak a készülékről. Ezúttal az amerikai szabályozó hatóság erősítette meg az előzetes értesüléseket, a megjelenés tehát már nincs messze.

A FCC hivatalos oldalán találjuk meg a telefon fontosabb részleteinek jóváhagyását, amely megnyitja az utat a tengerentúli megjelenés előtt. A típus két eltérő változatban rajtol majd el, ezek közül az itt szereplő RM-1152 egy SIM-kártyát fogad be, míg az RM-1154 dual-SIM opcióval egészíti ki a listát. Ezen a listán egyébként a már korábban is emlegetett 5 hüvelykes kijelző, a 720 x 1280 pixel felbontás, valamint a Snapdragon 210 chip szerepel, vagyis nem számíthatunk kiemelkedő teljesítményre.

Ehhez az 1 GB RAM egyébként sem lenne elegendő, mint ahogy a 2000 mAh-s akkumulátor sem sejtet prémium kategóriás hardvert. A képkészítésért a hátoldali 8 megapixeles és az előlapi 5 megapixeles kamera felel majd, míg a megfelelő sebességű elérést a 4G LTE támogatása biztosítaná. Ami a külsőt illeti, itt egy fém keret dobja fel a burkolatot, amely némileg a jóval erősebb és drágább példányokra emlékeztet. Időközben két felvétel is felbukkant a készülékről, ezek azonban kissé homályosak és egyáltalán nem biztos, hogy a valódi prototípust mutatják meg nekünk.

Korábban arról volt szó, hogy a CES alatt ismerhetjük meg a telefont, ez azonban nem következett be, így a valószínű időpont február vége, hiszen a cég jelen lesz az idei MWC-n.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #7
    Mert ugye csak szelfiket lehet minden nap készíteni, nem létezik hobbifotózás mobiltelefonnal... Vagy nincs kismillió ember aki youtube-ra készít bárhol felvételt amiből pénzt kereshet stb. stb. A Continuum megy miracast-tal is nem kötelező hozzá egér/billentyűzet sem, kényelmi szolgáltatás. Én pl simán tudnám film vagy sorozat nézésre is használni úgy, hogy kezembe a telefonon is tudjak matatni ha akarok, ha most csak egy egyszerű és általános módot mondjak amit rendszerese használok, nem kellene géppel vagy tablettel szórakoznom mint jelenleg. De ha a cégek ráharapnak akkor céges környezetben lehet igazán jó. Túl szűk a látóköröd ha azt hiszed okkal nem lehet akár egy mobilra sok pénzt kiadni. Hidd el neked is van olyan dolog amiért több pénzt adsz ki mint más holott nem biztos, hogy szükséges. Ettől te is konzumidióta leszel? Ha valakit az tölt el örömmel, hogy birtokolhat egy drága készüléket az miért baj? Mindenki ilyen a világon csak nem mindenkinél a mobil a rajongás tárgya. Ha még nem is a funkciói miatt veszi meg valaki csak a birtoklás öröméért akkor ki vagy te, hogy elítéld? Van az a réteg aki azt hiszi menőbb egy csúcskategóriás telefon miatt, na azokat én sem bírom, de nem mindenki ilyen. Ne általánosíts és ne ítélkezz mert butaság. De persze szíved joga ha butának akarsz tűnni, csak megjegyeztem ;) Egyébként a lényeget leírtad a hozzászólásodban, mégpedig azt, hogy neked nincs rá igényed, hogy felsőkategóriás telefonod legyen. Másnak ettől lehet és nem lesz tőle se butább se primitívebb mint te. Inkább úgy írom, hogy nem ettől lesz valaki intelligens vagy unintelligens. Na azt hiszem ezt a témát túlbeszéltük úgyhogy itt végeztem, ha átment az üzenet átment ha nem akkor nem.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.01.20. 11:48:30
  • ElNano #6
    Na, akkor pár dolgot tisztázzunk, mielőtt még… A havi nettó átlag fizum 3 kiló. Nincs hitelem, van viszont saját, 60 nm-es pecóm. (Nem tagadom, szerencsém volt, csak szemléltetem, hogy nem vagyok olyan reménytelenül csóró figura, mint ahogy sejtetted.) Gondolod, hogy nem lenne lehetőségem csúcsmobilt vásárolni? Ez egyszer. Másodszor: Fényképek, videók. Hát nézd, ha olyan esemény van, hogy érdemes bármi ilyesmit csinálnom, videokamerával fogom ezt művelni, mert ugye ezek előre meghatározott események, családi összejövetelek, kiruccanások. Ebből fakadóan nem kell a kamerát állandóan magammal hurcolásznom, mivel nem az a típus vagyok, aki nonstop érdektelen szelfiket meg ebéd-fényképeket készít a FB-oldalára. Mert szerintem ez a legtöbbek részéről egyszerű pótcselekvés és piti önigazolás arra, hogy valamilyen módon egyáltalán léteznek a sivárságuk sivatagjában. Én kivárom a különleges, érdemi pillanatokat, nem kattintgatok naponta, csak mert elvileg megtehetem.

    A 640-est azért vettem meg, mert ez tűnt jó vételnek, ár-érték arányban, kizárva az Android rendszert, amitől ránézésre is hányok (volt már, többet kösz nem), az Apple pedig szintén nem vonzó számomra (szintén volt már, többet kösz nem), így kizárásos alapon maradt a WP, és ezen belül ez a választás tűnt praktikusnak. (Lazán beszerezhettem volna egy 950-est, de mivel évekkel ezelőtt volt csúcstelefonom, és rohadtul nem használtam ki, kösz, nem.) A Continuumra ennyit írtál, hogy majd biztos lesz haszna. Aha, oké. Meglátjuk. Valahogy nehéz elképzelnem, hogy bármikor is olyan helyzetbe kerülök, hogy csak monitor lesz körülöttem, és kellene valami PC-s dolog, és akkor elővarázsolom a zsebemből az adaptert meg a telefont és „de jó, hogy épp itt van egy monitor egy USB-s billentyűzettel és egérrel, gép nélkül, nem is tudom mi lett volna, ha nincs!” És hát ezt összehasonlítani az autó feltalálásával… :D

    És hát én továbbra is csak röhögök az átlagmagyaron, aki a fizetése kb. duplájáért (jó esetben havi fizetésének megfelelő összegért) vesz magának telefont részletre, hogy nyomogathassa a villamoson a FB-ot, meg a Vibert. Ez nálam bőven a konzumidióta szerepköre.

    Remélem sikerült mindent tisztáznunk.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.20. 05:56:34
  • tomboy013 #5
    Ítélkezhetsz és lehülyézhetsz mindenkit aki nem úgy gondolkodik mint te de az inkább téged jellemez mint másokat. Ha lenne egy kis fogalmad a mobilkamerákról akkor tudnád, hogy nem a megapixel számít mert például összevetve egy iPhone 5S-t egy 640-nel ég és föld a különbség hiába 8 megapixeles mindkettő. Van aki szeretne minőségi képeket megőrizni saját magának. Azért a 640-nek igen kompromisszumos a kamerája is. Ha nem süt a nap ezerrel nagyából törölheted is le a képeket annyira vállalhatatlan a minősége és ez csak a felső kategóriában nem így van. Tehát ha normális képeket szeretnél úgy, hogy ne kelljen egy kompakt gépnek a másik zsebedben vagy a nyakadban lennie folyton akkor bizony zsebbe kell nyúlni. Ez nem kreált igény hanem a valóság. De neked úgy néz ki nincs rá igényed. Ezt én megértem csak ne csinálj úgy mintha mindenki más idióta lenne akinek van. A Continuum egy gyermek cipőben járó dolog aminek te nemsok értelmét látod de van akinek ez is egy plusz kényelmi szolgáltatás. Mikor kitalálták az autót is biztos voltak hozzád hasonló gondolkodású emberek akik azt mondhatták, hogy feleslegesen drága összetett dolog az auto, a ló ugyanolyan jó csak olcsóbb etetni és bárhol elmegy. Biztosan te is kihasználod manapság az autó vagy busz nyújtotta kényelmet ami a kezdeti nehézségek után szépen fejlődésnek indult. Sosem tudhatod hová vezet ez a fejlődés, akár a Continuum-é is. És nem a közép meg az alsó kategória a húzó ereje a fejlesztésnek hanem azon emberek pénze akik a felső kategóriás telefonokért kicsengetik a pénzt. Vannak köztük konzumidióták is szép számmal de nem lehet ennyire egy kalap alá venni mindenkit. Az életben semmi sem fekete vagy fehér ahogyan ez sem.
    Egyébként miért 640-et vettél? Gondolom az ingyen fejhallgató miatt amire valószínűleg semmi szükséged, vagy az 5000-es kuponkódért amivel újabb pénzköltésre ösztönöznek? Olcsóbb Lumia is van a piacon ami a minimál igényeidet kielégíti. Ezek szerint te sem vagy különb mint akiket kinevetsz csak te kisebb mértékben mert gondolom nincs annyi tejbe aprítani valód? Vagy esetleg te sem vagy kevésbé agymosott mint az általad becsmérelt emberek csak a lehetőségeidhez mérten kisebb volumenben? Ezek költői kérdések, kérdezd meg magadtól hogy így van-e vagy sem. Nem sértésnek szántam de kerülj magaddal tisztába mielőtt másokon ítélkezel.
  • ElNano #4
    Értem, tehát van néhány százmillió fotóriporter, akiknek nem elég a 8 megapixel, mert a családi és hétköznapi élet pillanatait csak 100 megás képekben lehet megőrizni elfogadható minőségben. Szebb kijelző: nos, ennél szebb nekem tényleg nem kell, ez is elég szép, nincs vele egyáltalán semmi gond. Continuum: Hát igazi hiánypótló lesz, a PC mellett az asztalom alatt, ha meg ott nem, akkor hol monitor nélkül? Ja, sehol, ja, parasztvakítás, ja, egy évben max egyszer ha használnád. Tényleg megéri a +150 ezret, ja. Tőlem aztán arra költ bárki, amire akar, a véleményem ettől még adott: A világ tele van agymosott konzumidiótával. És hát nem is tudtam, hogy a tudatos fogyasztást szűklátókörűségnek is szokták nevezni, hát hogyne. :D
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.19. 10:26:57
  • tomboy013 #3
    Azért mert neked nincs igényed egy mérföldekkel jobb kamerára vagy szebb kijelzőre, biometrikus azonosításra, Continuum-ra stb. attól még másnak lehet. Ezek is annyira kreált igények kielégítésére vannak mint maga az okostelefon. Ne lásd ennyire szűk látókürűen a világot mert rengeteg ember van rajtad kívül mind más-más igényekkel. Hogy ki mire költi a pénzét az meg mindenkinek saját döntése.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.01.19. 00:18:56
  • ElNano #2
    Nekem pár napja van egy Lumia 640-esem. 27 ezerért. Vadi új. 10 ezres ajándék fülessel meg 5000 Ft levásárolható kuponnal. És nem tudom, hogy miben tud többet egy kétszázezres készülék. Mert szerintem semmiben. És nem érdekel a faszverő hardver specifikáció, szolgáltatásokra gondolok. Egyszerűen semmivel nem tud többet nyújtani egy felső kategóriás mobil. Tudom miről beszélek, volt már olyanom. Röhej, ahogy lehúzzák az embereket a kreált igényekkel. :D
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.18. 21:42:47
  • bakkerman #1
    Szóval akkor csinálnak egy riválist az 550-nek csak jobb kamerákkal...közben meg egy telójuk sincs a középkategória és a felsőkategória (950) között,ami normális telefon lenne kevesebb pénzért mint a 950. Most komolyan 2016-ban snapdragon 210??? Oké,nem kell a 120 giga ram meg a 8 magos processzor a WP alá,de akkor is,erőltessék már meg magukat...
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.01.18. 17:16:38