Berta Sándor

41 000 hamis iPhone-t készíttetett egy kínai házaspár

Egy razziának köszönhetően bepillantást nyerhettünk a termékhamisítás világába.

Az, hogy Kína a termékhamisítások egyik, ha nem a legnagyobb fellegvára régóta köztudott, de eddig nem sok információ látott napvilágot arról, hogy valójában mi is folyik az üzemek mélyén. Egy razzia során a rendőrök Peking közelében egy gyárra bukkantak, ahol egy házaspár 41 000 hamisított iPhone telefont készíttetett. Az akció során kilenc embert vettek őrizetbe, köztük a másolóüzemet vezető házaspárt. A 43 éves férfi és a 40 éves felesége januárban nyitották meg az üzemet, amelynél a gyártási folyamatot karbantartási tevékenységnek álcázták.

A hatóságok rámutattak, hogy az üzemeltetők nem kisstílű bűnöző voltak. A létesítményben több száz embert foglalkoztattak, akik használt alkatrészekből és utángyártott, Apple logóval ellátott elemekből szereltek össze hamisított okostelefonokat. Január óta összesen 41 000 ilyen készülék készült, amelyek összértéke mintegy 120 millió jüan. Az alkalmazottak közül jópáran azt hitték, hogy valódi iPhone gyárban dolgoznak. Néhány eszközt sikerült az Amerikai Egyesült Államokban is értékesíteni.


Nem ez az első alkalom, hogy a felhasználók és az Apple a termékhamisítások áldozatává váltak. Korábban egy amerikai blogger fedezett fel Kína déli részén, Kunming városában egy teljesen lemásolt Apple boltot, amelyben első ránézésre minden valódinak tűnt: a kiállított termékek és az eladók is - utóbbiak hivatalos Apple-pólót viseltek névtáblával. De néhány részlet mégis lebuktatta a vállalkozást: az első hiba az Apple Store felirat volt az ajtón, ugyanis az eredeti üzleteken csak az Apple logóját helyezik el. A második hibát pedig azzal követték el a bűnözők, hogy a falakat rosszul festették le és egy lépcsőt is rosszul építettek meg. A blogger összesen 22 hamis Apple Store üzletet talált, az egyik neve Apple Stoer volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Nana, lehet hogy még jobb is mint az iphone pl nem kétmagos hanem 4magos, jobb os (nem ios hanem android) több memória, ugyanazért az árért :)
  • seepheeerd #4
    Kurdisztánban a legnagyobb az 1 négyzetméterre eső ifonok száma.
    Olyanok is: láttam hogy a reggel vásárolt készülék délután lefagyott és semmire nem reagált :)
  • Jawarider #3
    "Ez a történet nagyon nem stimmel így! A használt alkatrészek és az utángyártott elemekből szeret készülék miért is lenne hamis?"

    A hamísításnak több taktusa is van. Pl:

    1, ha pénzt nyomok
    2, ha valódi diákigazolványra valódi matricát szerzek és rakok
    3, ha elveszik a jogsimat a rendőrök és okmányirodában kérek ideiglenest !!!!

    stb.stb

    Jelen esetben, nem szerződött partner használt cuccokból összerakott és újnak eladott terméke is hamisnak minősül. Műszakilga lehet nem hamis, de jogilag az.
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2015.07.30. 21:30:51
  • Montanosz #2
    :-D
    Ne légy naiv,a belső tartalom sokkal rosszabb proci,memori,op rendszer,stb

    Elég ha vaterára felnézel és hamis galaxyt megnézel,még op rendszer sincs benne csak valami java kokány
  • aru #1
    " használt alkatrészekből és utángyártott, Apple logóval ellátott elemekből szereltek össze hamisított okostelefonokat"
    Ez a történet nagyon nem stimmel így! A használt alkatrészek és az utángyártott elemekből szeret készülék miért is lenne hamis? A szervizek is utángyártott és használt alkatrészekből javítanak/szerelnek.