Berta Sándor

Az Intel bemutatta a jövő irodáját a CeBIT-en

A vállalat az adatok átvitele mellett a különböző eszközök feltöltését is vezeték nélkül tenné lehetővé.

Az Intel a CeBIT-en bemutatta a jövő irodájával kapcsolatos elképzeléseit, amelyek lényege, hogy a kábelek teljesen kiszorulnának a munkahelyekről, a kijelző, az egér és a billentyűzet is vezeték nélkül csatlakozik a számítógéphez. "Rendelkezésünkre állnak azok a technológiák, amelyekkel teljesen megváltoztathatjuk a jelenlegi helyzetet" - jelentette ki Christian Lamprechter, az Intel Németország ügyvezetője. A társaság víziója alapján a kommunikációról egy kis méretű fekete doboz gondoskodna, amelyben a társaság ötödik generációs Core chipje kapna helyet.


Lamprechter arra számít, hogy a CeBIT lökést adhat az ágazatnak és ismét előtérbe kerülhetnek a cégeken belüli IT-megoldások által kínált lehetőségek. Az olyan trendek, mint a számítási felhő-technológia, az új biztonsági megoldások és a dolgok internete egyaránt pozitív impulzusokat hozhatnak. A menedzser hozzátette, hogy a CeBIT figyelemfelhívó szerepe azért is fontos lehet, mert az elmúlt időszakban nem egészen úgy alakult a kereslet az új számítógépes készülékek iránt, mint ahogy arra számítottak. Különösen az üzleti ügyfelek kereslete csappant meg az új számítógépek megvásárlása kapcsán és a túl erős dollár, illetve gyenge euró is megnehezíti az életüket. Ez pedig együttesen olyan makrogazdasági hatásokat eredményez, amelyeket nem lehet csak úgy kompenzálni.

Az Intel már tavaly szeptemberben olyan szabadalmakat vásárolt, amelyek elősegíthetik az eszközök közötti vezeték nélküli kapcsolat elterjedését. A cég szeretné 2015 végéig megvalósítani a vezetékmentes PC-t. A felvázolt vízió szerint a jövőben elegendő lesz a notebookot letenni az asztalra és a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően azonnal egy külső képernyőn jelenhetnek meg a tartalmak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!