Gyurkity Péter

Több pénzt költünk az Apple online boltjában

A cég tavaly és január első hetében is rekordot döntött, ám eközben emelik az árakat.

Nem sokat kellett várni az Apple háza táján az első pozitív hírre, amely ezúttal az App Store portál kapcsán futott be. Ebből kiderül, hogy az online bolt mind a tavalyi évben, mind pedig január első hetében rekordot döntött, a vásárlók minden korábbinál több pénzt hagytak ott, ez a trend pedig várhatóan folytatódni fog.

Január első hete a 2015-ös évben minden eddiginél jobbra sikerült, a felhasználók csaknem félmilliárd dollárt költöttek el a különböző alkalmazásokra és az azokon belül kínált további opciókra. Az év első napján a portál eddigi történetének legsikeresebb 24 óráját produkálták, de a 2014-es eredmények kapcsán sincs okuk a panaszra, mivel éves szinten csak az alkalmazások fejlesztői 10 milliárd dollár bevételre tettek szert a portálon keresztül. Ez a cég szerint többek között az iOS 8 operációs rendszernek köszönhető, amely a Swift és a TestFlight révén mind a szoftverfejlesztést, mind pedig a tesztelést megkönnyítette, de ugyanígy számos további fizetési mód vált elérhetővé, amely szintén bővítette a vásárlói tábort.

Az App Store immár 1,4 millió alkalmazást kínál az operációs rendszert futtató készülékeken, mégpedig 155 különböző országban. Ennek nagyjából fele elérhető az iPad táblákon, a cég pedig kiemeli, hogy 2008 óta csak az iOS ökoszisztéma 627 ezer új munkahely létrehozásához járult hozzá az Egyesült Államokban. A siker természetesen a jótékonysági kampányok eredményén is megmutatkozik, az RED hadjárat keretében például 100 millió dollár feletti összeget gyűjtöttek össze (néhány nagyobb fejlesztővel összefogva) az AIDS elleni küzdelem céljából.

A közleményből azonban kimaradt, hogy az Apple elhatározta a kanadai, európai és oroszországi árak növelését – az EU-n belül ezt a forgalmi adó változása indokolja (ezt január 1-től ugyanis a felhasználó saját országa szerint, nem pedig egységes rendelkezés alapján szabják ki), míg Oroszország esetében a rubel árfolyamának összeomlása kényszerítette ki a lépést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!