Berta Sándor

Átszervezések előtt áll az Intel

A cég megpróbálja átvenni a vezető szerepet az ARM által dominált okostelefon és tablet piacon. A gyártó egyes üzletágainak összevonására a jövő év elején kerül majd sor.

Az elképzelés alapján az átszervezés során egyesítik a PC- és a mobilprocesszor-részlegeket - mindezt Brian Krzanich vezérigazgató jelentette be egy belső e-mailben, ami kiszivárgott és amely a Computerworld birtokába jutott. A lépéssel a cég javítani akar a két termékcsapat közötti kommunikáción, és a változtatásból a partnerekkel való kapcsolat során is profitálhat majd a társaság.

Az asztali számítógépekbe és a laptopokba szánt processzorokat, valamint az okostelefonokba és a táblagépekbe szánt Atom chipeket fejlesztő részlegek egyaránt az újonnan létrehozandó, úgynevezett kliens számítástechnikai csoporthoz fognak tartozni. A lépésre az Intel szerint a megváltozott piaci körülmények, illetve a tabletek, a notebookok és a PC-k közötti határvonalak elmosódása miatt volt szükség.

"A piac gyorsan fejlődik és nekünk még gyorsabban kell változnunk ahhoz, hogy megtartsuk az előnyünket" - idézte a vezérigazgatót a The Wall Street Journal. A gazdasági lap ugyanakkor rámutatott, hogy az intézkedés miatt jelentősen bővülni fog a Kirk Skaugen alelnök által felügyelt terület. Ő vezeti jelenleg a PC kliens csoportot, a jövőben azonban a mobil eszközökbe szánt processzorokért is ő felel majd.

További változás lesz, hogy feldarabolják a mobil és kommunikációs csoportot. A mobilprocesszorok a már említett új részleghez kerülnek, míg a modemchipeket a vezeték nélküli termékek új kutatási és fejlesztési részlegébe fogják integrálni. A 2015 második negyedévére véget érő átalakítást Herman Eul, a mobil és kommunikációs csoport jelenlegi vezetője felügyeli majd, aki azután új feladatot fog kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #2
    ne becsüld alá a kenőpénz és az ingyen osztogatott atom+win8 erejét!
  • kvp #1
    Mivel a pc-s piac egyre szukul, ezert az intel szamara igazi bevetelforrast az jelenthetne, ha ujra gyartanak a StrongARM sorozatukat. Ugyanis az ARM architektura, az intel gyartastechnologiajaval piacvezeto lehetne. Az x86-ra hagyatkozva viszont kiszorulhatnak a piacrol es ha egy azsiai gyartonak sikerul megszereznie egy az intelehez merheto gyartastechnologiat, akkor gyakorlatilag le fogja tarolni a piacot. Sot ahogy allunk lassan a 64 bites ARM rendszerek mar desktop celra is jobbak lesznek, azaz x86-os emulaciot futtatva is jobbak es legfokeppen sokkal olcsobbak lesznek mint a nativ x86-os processzorok, tehat akar a desktop piacrol is ki tudjak szoritani az intel-t.