Berta Sándor

Több száz bank az Apple Pay mellett

A partnerek növekvő száma miatt az új szolgáltatás nagyon gyorsan meghatározó lehet a pénzügyi piacon.

Alig telt el egy hónap az Apple Pay bemutatása óta, már több mint 500 pénzintézet jelezte, hogy támogatná az új megoldását. A bankok így akarják növelni az ügyfélkörüket. Az Apple szeptember elején mutatta be a Pay nevű szolgáltatást, amely egyelőre kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban elérhető. A társaság minden egyes olyan tranzakció után, amit a Pay rendszerén keresztül bonyolítanak le, 0,15 százalékos részesedést kap.

A Pay mögé állt a 11 legnagyobb egyesült államokbeli bankkártya-kibocsátó és a platform segítségével több mint 220 000 amerikai üzletben lehet majd vásárolni. A kaliforniai társaság partnerei között van nemcsak a Visa, a MasterCard vagy éppen az American Express, hanem a J.P. Morgan és a Bank of America is. A szolgáltatás mögé felsorakozott számos regionális pénzintézet is, például a Regions Financial és a BB&T Corp, illetve több kis bank, így a Webster Financial és a Security Service Federal Credit Union.

A pénzintézetek mellett a támogatók között vannak a kisebb és nagyobb amerikai áruházláncok (Macy's, Bloomingdale's, Target, Walgreens, Subway, McDonald's), ugyanakkor vannak olyan láncok, amelyek az üzleteikben nem alkalmazzák majd a Near Field Communication (NFC) technológián alapuló rendszert, ezek közé tartozik a Wal-Mart. Jim Laffoon, a Security Service Federal Credit Union első embere elmondta, hogy elkeseredetten harcolnak az ügyfeleik szívéért, fejéért és szeméért, s természetesen fontosak és izgalmasak akarnak lenni a számukra. A bankháznak jelenleg 425 000 ügyfele van és azzal számol, hogy 2015 elején csatlakozhat a Pay rendszeréhez.

Jason Kincy, az Arvest Bank marketingvezetője közölte, hogy ha az ügyfeleik valami iránt komolyan érdeklődnek, akkor azt elérhetővé akarják tenni nekik. Náluk szintén a következő hónapokban lesz hozzáférhető az Apple Pay. Ugyanakkor nem mindegyik bank akarja támogatni a szolgáltatást. A TD Bank egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy egyelőre tanulmányozzák a platformot. A pénzintézetnek az Amerikai Egyesült Államokban 1300 kirendeltsége van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!