Gyurkity Péter

Bemutatkoztak az Apple új táblái

Ahogy azt vártuk, az Apple – néhány egyéb bejelentéssel egy időben - ismertette új készülékeit.

Tim Cook vezérigazgató beszédét az iPhone-páros nemrég megejtett bemutatkozásával kezdte, megismételve azon korábbi kijelentését, miszerint eddig ez a legjelentősebb okostelefonos rajtjuk. Ezt követően megtudhattuk, hogy az Apple Pay rendszere hétfőn rajtol el, az Apple Watch SDK pedig novemberben válik elérhetővé a fejlesztők számára – maga az okosóra a jövő év elején jelenik meg a piacon.

Az iOS 8 részesedése a saját táboron belül 48 százalékon áll, ez némileg alacsonynak tűnik, tekintettel a komoly ugrásra, legalábbis ami a verziószámot illeti. Az első nagyobb javításként érkező 8.1 ezt 1,5 GB-os ingyen iCloud tárolóval egészíti ki a fotók és videók számára, a felhasználók azonban ezt havonta 99 centért 20 GB-ra, 3,99 dollárért pedig 200 GB-ra bővíthetik. Az OS X Yosemite esetében a Continuity segít abban, hogy a két operációs rendszer között szabadabban mozgassuk munkánkat, már amennyiben az ezt támogató alkalmazásokkal dolgozunk. Az asztali szoftver már most ingyen elérhető, míg az iOS 8.1 hétfőn jelenik meg.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A táblákra terelve a szót, elhangzott, hogy eddig összesen 225 millió iPad készüléket értékesítettek, az ezen táblákra optimalizált alkalmazásokból pedig jelenleg 675 ezer áll rendelkezésünkre. Az iPad Air második generációja csaknem felére csökkenti a vastagságot, ez immár mindössze 6,1 mm. A készülék szíve az új A8X chip, amely a cég szerint 40 százalékos gyorsulást hoz, a grafikus vezérlő esetében pedig 2,5-szeres a javulás – az üzemidő változatlan, ez a hivatalos adat szerint 10 óra. A listán emellett a Retina kijelző, egy 8 megapixeles, 1080p videók rögzítésére alkalmas iSight kamera (a slow-motion, Burst, Panorama, és Time-lapse funkciókkal), ujjlenyomat-olvasó, javított WiFi és gyorsabb LTE, valamint a Pixelmator fotószerkesztő alkalmazás szerepel még. Az ár a belső tároló méretétől és az eléréstől függően 500 és 830 dollár között alakul.

Az iPad mini 3 megtartja az eddigi árakat, ez szintén 16, 64, valamint 128 GB-os belső tárolóval jelenik meg, ám az eredeti mini ára 250 dollárra csökken. Fontosabb hardveres újdonságot nem említettek ezzel kapcsolatban, az előrendelés mindenesetre október 17-től él majd.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az új iMac már egy 5K-felbontást támogató Retina (Oxide TFT) kijelzővel érkezik, a 27 hüvelykes modell ára 2500 dollár. A Mac Mini a maga részéről negyedik generációs Intel chipet, Thunderbolt 2 csatlakozót, valamint számot egyéb jellemzőt vonultat fel, 500 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #14
    micsoda vicces troll, kár, h rajtad kívül senki sem röhög.

    Erved persze zero, de szemelyeskedni tudsz... pontosabban csak ennyit tudsz.

    Ezt pedig arrol, hogy a felnottek kozt, miert is van igeny az 5K-ra:

    "Who is this 5K resolution actually for?
    For most of us, a 5K display is just an extravagance, a high-end computing machine with specs that make our friends’ jaws drop. But for professionals in some industries, such a high pixel density is quite important.

    For example, 5K resolution is great for those working on 4K content. “You can view all of the images at their true native 4K resolution, which is very important, and then have a fair amount of leftover screen space all around it for controls, icons, and even a generous 3.2-inch high text area at the bottom for commands and text input,” Displaymate’s Ray Soneira told WIRED. This actually ends up being better and more efficient than using a second monitor because you can keep your eyes on the images while working on them, instead of having to glance off to the side.

    IHS Technology’s Rhoda Alexander points out that in addition to those in graphics-related fields like CAD and CG, healthcare imaging (like radiology) also has need for displays with a very high resolution." - (forras)

    edit: tags
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.18. 13:06:55
  • igazamvanvagyig #13
    Ne vicceljetek már.Ha két ipad mini van egymás melett (pedig nem nagy méret lassan már egy phablet akkora) ipad mini vs ipad mini retina ég és föld a kettő,pedig a sima ipad mini képe sem rossyz egészen addig amíg meg nem látják a jobbat.
    Egyépként vannak emberek akik ténleg nem látják a különbséget,a hd,full hd tv és tv adások elterjedésekor nagyon sokan panaszkodtak,hogy nincs külömbség.Pedig van.Nem is kicsi.
    Amikor full dh 5 incs-es mobilra váltottam döbbenet volt,de most,hogy már láttam a note 4 -et élőben nem is kell full hd többet ingyen sem.
  • who am I 7 #12
    micsoda vicces troll, kár, h rajtad kívül senki sem röhög. nyilván fel sem fogtad, amit cat is írt, csak miért játszod az eszed azt nem értem.
  • Ulkesh #11
    Ne abból indulj ki, hogy a Windows nem képes kezelni ezt a felbontást, az OSX már egy jó ideje gond nélkül kezeli :D

    https://www.youtube.com/watch?v=4P-ylDPumiU
    Utoljára szerkesztette: Ulkesh, 2014.10.17. 21:22:40
  • Linkout #10
    ezt mondjuk egy 5" telefonba el tudom képzelni. oda pont jó a 0 320x240
  • Papichulo #9
    Tökéletesen jó a 640x480 is.

    Az mar luxus... 40"-ig eleg a 320x200... monochrome!!! :)
  • Linkout #8
    1024x768 amúgy is 20-24" körül jó, alatta semmi értelme. Tökéletesen jó a 640x480 is.
  • Papichulo #7
    1024x768-ban minden tökéletesen használható!!

    Persze es "Nincs ertelme, hogy barki is szamitogepet tartson az otthonaban" ;)
  • Linkout #6
    a google nexus táblájának sincs értelme, ahogy az lg 5" mobil+quadHD kijelzőjének sem.

    1024x768-ban minden tökéletesen használható!!
  • Papichulo #5
    Mert olyan picik a betűk, hogy nem bírod elolvasni.

    Szerinted akkor az rMBP 2880x1800-as felbontasanak sincs ertelme?