14
  • Papichulo
    micsoda vicces troll, kár, h rajtad kívül senki sem röhög.

Erved persze zero, de szemelyeskedni tudsz... pontosabban csak ennyit tudsz.

Ezt pedig arrol, hogy a felnottek kozt, miert is van igeny az 5K-ra:

"Who is this 5K resolution actually for?
    For most of us, a 5K display is just an extravagance, a high-end computing machine with specs that make our friends’ jaws drop. But for professionals in some industries, such a high pixel density is quite important.

For example, 5K resolution is great for those working on 4K content. “You can view all of the images at their true native 4K resolution, which is very important, and then have a fair amount of leftover screen space all around it for controls, icons, and even a generous 3.2-inch high text area at the bottom for commands and text input,” Displaymate’s Ray Soneira told WIRED. This actually ends up being better and more efficient than using a second monitor because you can keep your eyes on the images while working on them, instead of having to glance off to the side.

IHS Technology’s Rhoda Alexander points out that in addition to those in graphics-related fields like CAD and CG, healthcare imaging (like radiology) also has need for displays with a very high resolution." - (forras)

edit: tags
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.18. 13:06:55
  • igazamvanvagyig
    Ne vicceljetek már.Ha két ipad mini van egymás melett (pedig nem nagy méret lassan már egy phablet akkora) ipad mini vs ipad mini retina ég és föld a kettő,pedig a sima ipad mini képe sem rossyz egészen addig amíg meg nem látják a jobbat.
    Egyépként vannak emberek akik ténleg nem látják a különbséget,a hd,full hd tv és tv adások elterjedésekor nagyon sokan panaszkodtak,hogy nincs külömbség.Pedig van.Nem is kicsi.
    Amikor full dh 5 incs-es mobilra váltottam döbbenet volt,de most,hogy már láttam a note 4 -et élőben nem is kell full hd többet ingyen sem.
  • who am I 7
    micsoda vicces troll, kár, h rajtad kívül senki sem röhög. nyilván fel sem fogtad, amit cat is írt, csak miért játszod az eszed azt nem értem.
  • Ulkesh
    Ne abból indulj ki, hogy a Windows nem képes kezelni ezt a felbontást, az OSX már egy jó ideje gond nélkül kezeli :D

https://www.youtube.com/watch?v=4P-ylDPumiU
    Utoljára szerkesztette: Ulkesh, 2014.10.17. 21:22:40
  • Linkout
    ezt mondjuk egy 5" telefonba el tudom képzelni. oda pont jó a 0 320x240
  • Papichulo
    Tökéletesen jó a 640x480 is.

Az mar luxus... 40"-ig eleg a 320x200... monochrome!!! :)
  • Linkout
    1024x768 amúgy is 20-24" körül jó, alatta semmi értelme. Tökéletesen jó a 640x480 is.
  • Papichulo
    1024x768-ban minden tökéletesen használható!!

Persze es "Nincs ertelme, hogy barki is szamitogepet tartson az otthonaban" ;)
  • Linkout
    a google nexus táblájának sincs értelme, ahogy az lg 5" mobil+quadHD kijelzőjének sem.

1024x768-ban minden tökéletesen használható!!
  • Papichulo
    Mert olyan picik a betűk, hogy nem bírod elolvasni.

Szerinted akkor az rMBP 2880x1800-as felbontasanak sincs ertelme?
  • Cat #4
    Mert olyan picik a betűk, hogy nem bírod elolvasni. Nagyobbra kell venned mindent (menüket stb.), azaz pont azt veszted el, ami az előnye: hogy több dolog fér(ne) el a képernyőn. Nem fér el, mert minden nagyobb.

Nem jól érted, 4K-sat használtam, de 30 coll képátló alatt nem ajánlom senkinek, mert nem tudja kihasználni.

• Papichulo
    Miert nincs ertelme?

Amugy jol ertem, hogy te hasznaltal 5K-s monitort?
  • Cat #2
    27 collon még a 4K-nak sincs értelme, nem hogy az ötnek. Volt előttem ilyen monitor, értelmetlen.
  • Papichulo
    Az új iMac már egy 5K-felbontást támogató Retina (Oxide TFT) kijelzővel érkezik, a 27 hüvelykes modell ára 2500 dollár.

Itt is latszik, hogy mennyire tularazott az Apple... a Dell - meg nem is kaphato - 5K-s monitora is $2500 lesz, csak az egy komplett szamitogep nelkul.