MTI

Közel kétharmadával növelte okostelefon eladásait a Huawei

Közel kétharmadával növelte okostelefon eladásait az idén az első hat hónapban a kínai Huawei Technologies Co. Ltd. mobil távközlési technológiai konszern - közölte a Huawei Technologies Hungary Kft.

A konszern fogyasztói üzletága az első fél évben összesen 64,21 millió mobil készüléket szállított ki, ebből 34,21 millió volt okostelefon, 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A második negyedévben a Huawei 21 millió okostelefon értékesített, 85 százalékkal többet, mint 2013 második negyedévében. A Huawei az idén 80 millió okostelefont tervez értékesíteni és az első fél évben ennek 43 százalékát teljesítette.

A márka ismertségének fokozására tett erőfeszítéseinek köszönhetően különösen a Közel-Keleten és Latin-Amerikában tudta növelni eladásait az első fél évben a kínai mobil távközlési konszern. A közel-keleti és afrikai régióban 550 százalékkal, Latin-Amerikában 275 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 180 százalékkal, Európában pedig 120 százalékkal növelte eladásait a Huawei. A Kantar Worldpanel ComTech kutatásai szerint a Huawei okostelefon eladásai az elmúlt 12 hónapban 123 százalékkal nőttek öt főbb európai piacon, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A Huawei jelenleg 3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Németországban és Spanyolországban, amit 5 százalékra tervez a közeljövőben növelni.


A Huawei az idei év a második felében is a negyedik generációs (4G) mobil technológia fejlesztésére, valamint az innovatív technológiát képviselő termékeinek terjesztésére összpontosítja erőfeszítéseit. Erősíteni kívánja a mobil távközlési szolgáltatókkal és online értékesítési csatornákkal folytatott együttműködését, hogy világszerte minél több közép- és felsőkategóriás kártyafüggetlen készüléket tudjon eljuttatni a fogyasztókhoz. A Huawei az IDC amerikai informatikai és távközlési piackutató vállalat adatai szerint az idei első negyedévben 4,7 százalékos piaci részesedéssel a 30,8 százalékkal rendelkező Samsung Electronics és a 15,2 százalékos Apple után a harmadik legnagyobb okostelefon szállító volt a világpiacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!