MTI

Európában erősít a Huawei

A következő öt évben több mint ötezer új munkahelyet hoz létre Európában a kínai Huawei - idézi a vállalat képviselőit a kínai sajtó.

Az európai központjául Magyarországot választó, a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott cég a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette: a jelenleg 7700-as európai dolgozói létszámát 5500-zal növeli a következő években. Az európai erősítést két fő szempont vezérli: egyrészt be akarja biztosítani helyzetét a kínai cég a versenytársakkal - így az Alcatel-Lucenttel és az Ericssonnal szemben, másrészt Európa az amerikainál kedvezőbb piaci feltételeket kínál számára. Az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága ugyanis 2012-ben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a céget, melyet azután több más ország is kizárt közbeszerzési eljárásaiból.

William Hszü, a Huawei vezető marketingstratégiai munkatársa kijelentette, hogy Európában a kutatás-fejlesztés terén emelik a dolgozói létszámot, mely a következő három évben a mostani duplájára, 1700-ra nőhet majd. Biztosan erősít majd a cég az olasz piacon, itt van ugyanis a világon az egyetlen mikrohullámú kutatás-fejlesztési központja. A Huawei emellett szolgáltatási ágazatát kiterjesztve az európai vállalati ügyfeleknek nyújtana információtechnológiai megoldásokat és az európai telekommunikációs cégekkel kívánja szélesíteni kapcsolatát. A cég magyarországi terveiről egyelőre nincs információ.

A vállalat alapítója és vezérigazgatója Zsen Cseng-fej május elején újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy javítani szeretne a "titokzatos vállalatnak" bélyegzett Huawei megítélésén, és el akaja érni, hogy arra európai vállalatként gondoljanak rá az emberek. Zsen hozzátette: a terjeszkedés mellett a nem-kínai tehetségek bevonása is kiemelt szempont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!