Gyurkity Péter

Google: jön a hordható Android

A cég a hordható eszközök támogatásával egészíti ki az Androidot, több partnerük is okosórával készül.

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy Android Wear néven megkezdik a hordható eszközök támogatásának bevezetését. Ez nem okozott óriási meglepetést, hiszen az okosórák terjedésével várható volt, hogy nem hagyják ki a kínálkozó lehetőséget, a lépés azonban mindenképpen új lendületet hoz magával, ami a partnerek gyors bejelentkezésén is jól lemérhető.

Az Android Wear nem más, mint a jól megszokott szoftver elérhetővé tétele a különböző viselhető megoldásokon, amelyek közül az okosóra csak az első lépést jelenti. Az eddigi bejelentésekből egyértelmű, hogy a Google Now funkció lesz majd a középpontban, amely az "Ok Google" kifejezés elhangzásakor azonnal aktiválódik, és a korábbi kereséseink, valamint az általunk használt opciók révén rögtön felkínálja számunkra az érdekesnek tűnő helyi ajánlatokat, helyszíneket, a korábban bejegyzett találkozókat, fontosabb eseményeket, stb. A Google Now eddig az okostelefonokon és a Glass projekten belül volt elérhető, most azonban az okosórákon is bemutatkozik a platform.


A partnerek közül az LG dobja piacra elsőként megoldását, amely a második negyedévben mutatkozik majd be, mégpedig G Watch néven. A két cég együttműködése viszonylag hosszú múltra tekint vissza, itt a Nexus készülékek jutnak eszünkbe gyors példaként, most pedig azt ígérik, hogy szoros kollaboráció eredményeként bukkan majd fel az új eszköz, amelyről a fontosabb részleteket egyelőre visszatartják. A G Watch az első körben a külső fejlesztők számára szeretne olcsó belépőkaput biztosítani, hiszen az ő feladatuk lesz majd, hogy a telefonokról jól ismert alkalmazásokat minél gyorsabb portolják az órákra és egyéb fejlesztésekre.

A Motorola szorosan követi majd őket, a Moto 360 pedig máris élénk érdeklődést váltott ki a maga érdekes, vonzó külsejével. A pontos részleteket itt sem ismerjük, ám azt már tudni lehet, hogy az említett két cég mellett továbbiak, így például a HTC, a Samsung, az Asus, a chipgyártók közül a Qualcomm, a Broadcom, az Imagination, valamint az Intel, a divat területéről pedig a Fossil csatlakozása várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    Nincs az az isten, hogy rabizzam magam a szuksegesnel jobban barmire ami -mostani- op. rendszert futtat...mindegyik hulladek megbizhatosagi szempontbol (android/linux, windowsok kiemelten)
    Okosora meg hagyjan..de pl okosauto kizart...
  • A1274815 #5
    Nem is nagyon veszik: link

    Viszont valakik nagyon ráakarnak venni mindenkit, hogy legyen nálla még egy kütyű, ami utána kémkedik.
  • tomboy013 #4
    Annyira kötelező okos órát venni mint amennyire okos telefont. Semennyire.
  • grebber #3
    Yeah most már tényleg aksiparkot kell a hátunkon cipelni mert nem elég hogy a telefonjainkat fél naponta töltjük most már az óráinkra is ez a sors vár szuper.

  • flashpointer2 #2
    -fenébe lemerült, tegnap volt utoljára töltőn
  • fergusonpapa #1
    + Mennyi az idő?
    - Várj, lefagyott az órám, kikapcsolom meg vissza.