SG.hu

OLED és UHD TV kategóriában is élre tör az LG

Az LG Electronics szórakoztatóelektronika üzletágának új elnöke a jelenlegi tévépiac forradalmasítására készül, kihasználva az LG korán megszerzett vezető helyét az OLED TV technológia és gyártás területén. Ugyanakkor H.H. (Hyun-hwoi) Ha, az üzletág új elnök-vezérigazgatója olyan termékekkel kívánja szélesíteni a vállalat ULTRA HD TV és Smart TV kínálatát.

"Sokak szerint 2014 lesz az az év, amikor az OLED TV piac végre beindul. Mivel kiemelkedően erős kutatás-fejlesztési háttérrel rendelkezünk, és a világ stratégiailag legfontosabb pontjain fejlett gyártólétesítményeket hoztunk létre, biztosak vagyunk benne, hogy az LG képes lesz arra, hogy vezető szerepet vívjon ki és meg is tartsa azt az OLED TV piacon" mondta el Ha elnök. "Ebben az évben kerülnek piacra az LG egyedülállóan új ULTRA HD TV-i és Smart TV-i. Ezek legfontosabb funkciója cégünk új webOS platformja, amely jól demonstrálja, hogy valójában mennyire okos is egy Smart TV."

A vállalat már létező 139 centiméter képátlójú (55") CURVED OLED TV-je most két újabb, egy 165 centiméteres (65") és egy 196 centiméteres (77") UHD modellel egészült ki. Ezenfelül az LG egy globális OLED TV-gyártó hálózatot is létrehozott, amelynek létesítményei a világ kulcsfontosságú régióiban találhatóak. A gyártás már megkezdődött az LG újonnan létrehozott brazíliai, kínai, lengyelországi és thaiföldi üzemeiben, idén Mexikóban pedig újabb gyár nyílik, hogy az észak-amerikai piacot is elláthassák OLED TV-kel. A sokrétű tartalomkínálat érdekében az LG különböző nemzetközi műholdas és kábeltelevíziós vállalatokkal kötött stratégiai megállapodást 4K minőségű műsorok közös fejlesztésére. Az LG globálisan az Ultra HD kínálatra összpontosít, ennek érdekében néhány ismert tartalomszolgáltatóval, például a Netflixszel és a Youtube-bal is együttműködik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!