SG.hu

3D nyomtatócégnek adja el egyik részlegét a Xerox

Együttműködésre lépett egymással a háromdimenziós nyomtatásban élenjáró 3D Systems és a dokumentumkezelési iparágban piacvezető Xerox, amely alapján a 3D Systems 32,5 millió dollárért kivásárolja a Xerox oregoni bázissal működő termékdesign, mérnöki és kémiai folyamatokkal, feladatokkal foglalkozó részlegét.

A tranzakcióval több mint száz jól képzett Xerox szakember kerül át a 3D Systems kutatási-fejlesztési csapatába. A kiadott sajtóközlemény szerint a megállapodás mindkét fél számára hatalmas előnyöket tartogat rövid- és hosszútávon egyaránt. A 3D Systems a kibővített szakembergárda révén újabb technológiai fejlesztéseket valósíthat meg. A tervek szerint az elkövetkező években megduplázzák a jelenlegi kutatás-fejlesztési költségvetésüket, amelynek részeként arra törekszenek, hogy a porcelán, homok, műanyag alapú termékek mellett az elektronikai cikkek nyomtatásában is egyre hangsúlyosabb piaci szereplővé váljanak. Ez utóbbi esetében kiemelt jelentősége lesz a mostani megállapodásnak, mert a Xerox Palo Alto-i Kutatócentrumában régóta kísérleteznek többek közt a nano-méretű mikroelektronikai anyagokkal, a chipletekkel, amelyek képesek az intelligens adattárolásra is. Ez a jellemzőjük pedig alkalmassá teszi őket mikroprocesszorok, számítógépes memóriák, sőt a hő-, nyomás- és mozgásérzékelést biztosító mikroelektromechanikai rendszerek építésére is.

A Xerox, a 3D Systems-szel való még szorosabb együttműködés - a két cég kapcsolata tizenöt évre vezet vissza, miután együtt fejlesztették ki a 3D-s nyomtatópiac egyik slágertermékét, a ProJet nyomtatócsaládot - révén a jövőben még célirányosabban dolgozhat háromdimenziós megoldásokon és ezzel egy stratégiailag fontos szektorban maradhat továbbra is versenyképes szereplő, illetve követheti figyelemmel a piaci igények változásait. Utóbbi befektetési oldalról sem hátrányos, miután iparági előrejelzések szerint az elkövetkező öt évben 20-30 százalékkal növekszik a 3D-s nyomtatás iránti igény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!