Berta Sándor

Tízmilliárd dolláros bevételt hozott az Apple App Store

Minden eddiginél nagyobb sikereket könyvelhetett el a kaliforniai társaság alkalmazásboltja, amely tavaly összesen több mint tízmilliárd dolláros bevételre tett szert.

Az App Store március hatodikán ünnepli a hatodik születésnapját és nyugodtan kijelenthető, hogy a projekt rendkívül sikeres, az iPhone- és az iPad-alkalmazások népszerűsége továbbra is töretlen. A szolgáltatás még soha nem volt ennyire eredményes: az Apple App Store éves bevétele még egyetlen egyszer sem érte el a mostani szintet. A legjobb hónap 2013 decembere volt, akkor ugyanis az Apple több mint egymilliárd dollárért értékesített programokat, az alkalmazásletöltések száma pedig közel 3 milliárd volt. A bolt elindítása óta egyébként a társaság összesen kereken 15 milliárd dollárt keresett.

Eddy Cue, az Apple online szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke érthetően elégedett. A menedzser közölte: meg akarják köszönni az ügyfeleiknek, hogy a segítségükkel 2013 az App Store legsikeresebb éve lett. A legutóbbi karácsonyi szezonban elképesztő volt az alkalmazáskínálat és Cue már előre várja, hogy a fejlesztők mit fognak alkotni 2014-ben. Az App Store kínálatában jelenleg 155 országban több mint egymillió termék érhető el. Ezek fele van optimalizálva táblakészüléken való működésre vagy létezik belőlük iPad-kompatibilis verzió. A felhasználók 24 kategóriából választhatják a nekik leginkább tetsző játékokat, újságokat, magazinokat, híreket, továbbá gyerekeknek szóló, gazdasági, sport-, egészségügyi, fitnesz- és utazási ajánlatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!