SG.hu

Az LG nem használja az okostévék által begyűjtött adatokat

A dél-koreai cég sajnálatát fejezte ki az okostévéivel kapcsolatos adatvédelmi problémák miatt, és leszögezi, hogy nem használja fel a tulajdonosoktól gyűjtött információkat.

Az LG állásfoglalást adott ki a a Smart TV-ivel kapcsolatban, mely szerint vizsgálatot folytattak az ügyben. "Az LG nem használja fel - és korábban sem használta fel - az LG Smart tévé tulajdonosoktól gyűjtött információkat célzott reklámokhoz. Az egyes LG Smart TV-k által gyűjtött, csatornával, TV-platformmal, műsorforrással stb. kapcsolatos információk mindössze tévéhasználati szokásokkal kapcsolatos, személyes adatnak nem minősülő információk. A Smart TV platform keretében azért gyűjtjük ezeket az információkat, hogy a többi LG Smart TV tulajdonos által megtekintett tartalmak alapján relevánsabb hirdetésekkel és javaslatokkal szolgálhassunk a nézőknek. Beigazolódott, hogy a tévéhasználati adatok továbbítása még a funkció kikapcsolása esetén sem szűnik meg, ugyanakkor a szerverünk nem tárolja ezeket az információkat. Haladéktalanul kiadunk egy szoftverfrissítést, amely minden érintett LG Smart TV-n kijavítja a problémát úgy, hogy a funkció letiltása esetén a készülék ne továbbítson adatokat."

"A tudomásunkra jutott továbbá, hogy egyes LG Smart TV készülékek külső adathordozókon, például USB meghajtókon tárolt médiafájlok neveit is gyűjtik. Bár a fájlnevek nem tárolódnak, továbbításuk egy előkészítés alatt álló új funkció eleme volt, amely az éppen nézett műsorral kapcsolatos adatokat (metaadatokat) keresett volna az interneten a jobb felhasználói élmény érdekében. Ez a funkció azonban végül nem valósult meg teljes mértékben, és személyes adatok gyűjtésére, tárolására soha nem került sor. A szoftverfrissítés ezt a funkciót is eltávolítja majd az érintett LG Smart TV-kről."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Ehh! :D
  • gopher #1
    ".. nem használja fel .. [a] gyűjtött információkat célzott reklámokhoz"

    Majd ugyanebben a bekezdésben:

    ".. azért gyűjtjük ezeket az információkat, hogy a többi LG Smart TV tulajdonos által megtekintett tartalmak alapján relevánsabb hirdetésekkel és javaslatokkal szolgálhassunk a nézőknek."

    Értem. Szóval. Nem használjuk fel, csak .. felhasználjuk.