Gyurkity Péter

Jól fogy az új iPhone-páros

Az Apple varázsa bár már nem a régi, a két új okostelefon egyelőre nagyon jó ütemben fogy, még rekordot is döntöttek. Az ujjlenyomat-olvasót német hackerek máris kijátszották.

Legutóbbi elemzésünkben éppen az almás cég varázsának elvesztéséről, a jövőkép hiányáról írtunk, ez azonban a jelek szerint egyáltalán nem befolyásolja az új páros forgalmának alakulását, hiszen ez immár új rekordot jelent. A drágább változat egyértelműen gyorsabban fogy, mint olcsóbb testvére.

A hivatalos közleményből az derül ki, hogy a debütálást követő hétvégén, alig három nap alatt, több mint 9 millió példány talált gazdára, míg az iPhone 5 esetében tavaly ilyenkor a számláló 5 millió darabnál állt meg. Ezzel új rekordot állítottak fel a bemutatkozásoknál, miközben a szintén új iOS 7 immár 200 millió készüléken fut. Az iPhone 5S kezdeti készlete egyes hírek szerint el is fogyott, egy elemzői cég szerint pedig a drágább példány az Egyesült Államokban az új aktiválások 1 százalékáért felelős, szemben az iPhone 5C által elért 0,3 százalékkal, vagyis az 5S egyelőre háromszor gyorsabban fogy.


Nem sokkal a megjelenést követően egy jól ismert német hackercsoport máris kijátszotta a fontos újításként beharangozott Touch ID funkciót. Az ujjlenyomat-olvasót egy érdekes trükkel sikerült megkerülni: a kiválasztott ujjlenyomatot először lefotózták, majd pedig egy átlátszó lapra nyomtatták ki. Ezután a kis lapkát az ujjra téve bárki használni tudta a biztonsági funkciót, ami már csak azért is kényes kérdés, mert az ujjlenyomat eltulajdonítása manapság egyáltalán nem bonyolult.

A cég egyelőre nem kommentálta a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #13
    Mellesleg a cikk címe csak félig igaz.

    Jól fogy az 5S, de az 5C az qrvára nem fogy jól! A grafikonnak fordítva kellene kinéznie: hogy az olcsóbb készülékből vesznek 3x annyit. Az iPhone 5C egy bukta!
  • Jakuza1 #12
    En meg levagtam egy disznoujjat es felismert teged az uj apple keszulek es utana siman bongesztem az SMSeid kozott.
  • asgh #11
    Pont ez az, hogy nem elég egy lapkát ráragasztani egy liftgombra, hanem a bescannelt lenyomatot kell lefotózni és kinyomtatni. A kérdés tehát továbbra is az, hogy hogyan szerzed meg a lefotózható, kinyomtatható ujjlenyomatot. Egy pohárról nem tudsz ilyen minőségű ujjlenyomatot szerezni, hacsak nem vagy helyszínelő, márpedig a telefontolvajok nagy többsége nem az.
  • cloud.strife #10
    Engem csak ezek a bulvár klisék idegesítenek.
  • narumon #9
    Majd mindjárt jönnek a fizetett Samsung trollok és megmondják, hogy ez a cikk egy hazugság, mert a múltkori hihető ez meg nem. ÉS különben is mindig nekik van igazuk. Ha éppen nincs akkor is nekik van igazuk mert csak!
  • cloud.strife #8
    Arról pár szót hogy egy hétvége alatt 200 millió iOS frissítés volt, vagy arról hogy ugyanezen idő alatt 9 millió telefont adtak el?

    A varázsa már nem a régi mi? :D
  • Xellos999 #7
    Szóval, mégcsak levágott ujj se kell hozzá :D
  • totya979 #6
    Azért van ott is plusz funkció ennek kivédésére, az "online állapot ellenőrzése" funkció kipipálásával. Akkor már pislognod kell hogy feloldja a zárat.
  • Cat #5
    "Nyilván titkosszolgálati eszközökkel bárki ujjlenyomata megszerezhető"
    Bemész az irodaházba, és beszállsz a célszeméllyel együtt a liftbe, és hagyod, hogy ő nyomja meg a liftgombot. Megnézed melyik ajtón megy be, és utána ráragasztod ezt a lapkát a kilincsre. Megnézed hol ebédel, és utána ahhoz az asztalhoz ülsz, ahol ült (pl. kávéscsésze). A telefonjával együtt az üres söröspoharát is elviszed a kocsmában. Ezekhez azért nem kell James Bondnak lenni.
  • cloud.strife #4
    A varázsa már nem a régi....... idióta de fizetett újságírás.......