13
  • M2 #13
    Mellesleg a cikk címe csak félig igaz.

    Jól fogy az 5S, de az 5C az qrvára nem fogy jól! A grafikonnak fordítva kellene kinéznie: hogy az olcsóbb készülékből vesznek 3x annyit. Az iPhone 5C egy bukta!
  • Jakuza1
    #12
    En meg levagtam egy disznoujjat es felismert teged az uj apple keszulek es utana siman bongesztem az SMSeid kozott.
  • asgh
    #11
    Pont ez az, hogy nem elég egy lapkát ráragasztani egy liftgombra, hanem a bescannelt lenyomatot kell lefotózni és kinyomtatni. A kérdés tehát továbbra is az, hogy hogyan szerzed meg a lefotózható, kinyomtatható ujjlenyomatot. Egy pohárról nem tudsz ilyen minőségű ujjlenyomatot szerezni, hacsak nem vagy helyszínelő, márpedig a telefontolvajok nagy többsége nem az.
  • cloud.strife
    #10
    Engem csak ezek a bulvár klisék idegesítenek.
  • narumon
    #9
    Majd mindjárt jönnek a fizetett Samsung trollok és megmondják, hogy ez a cikk egy hazugság, mert a múltkori hihető ez meg nem. ÉS különben is mindig nekik van igazuk. Ha éppen nincs akkor is nekik van igazuk mert csak!
  • cloud.strife
    #8
    Arról pár szót hogy egy hétvége alatt 200 millió iOS frissítés volt, vagy arról hogy ugyanezen idő alatt 9 millió telefont adtak el?

    A varázsa már nem a régi mi? :D
  • Xellos999
    #7
    Szóval, mégcsak levágott ujj se kell hozzá :D
  • totya979
    #6
    Azért van ott is plusz funkció ennek kivédésére, az "online állapot ellenőrzése" funkció kipipálásával. Akkor már pislognod kell hogy feloldja a zárat.
  • Cat #5
    "Nyilván titkosszolgálati eszközökkel bárki ujjlenyomata megszerezhető"
    Bemész az irodaházba, és beszállsz a célszeméllyel együtt a liftbe, és hagyod, hogy ő nyomja meg a liftgombot. Megnézed melyik ajtón megy be, és utána ráragasztod ezt a lapkát a kilincsre. Megnézed hol ebédel, és utána ahhoz az asztalhoz ülsz, ahol ült (pl. kávéscsésze). A telefonjával együtt az üres söröspoharát is elviszed a kocsmában. Ezekhez azért nem kell James Bondnak lenni.
  • cloud.strife
    #4
    A varázsa már nem a régi....... idióta de fizetett újságírás.......
  • asgh
    #3
    Ez kb. olyan kijátszás, mint ha valaki a hátad mögött állva kifigyelné, hogy mi a jelszavad, és utána ő is jól beírná a gépébe. Azaz a német hackerek gyakorlatilag csak a "beírásra" találtak módszert, nem az ujjlenyomat megszerzésére. Nyilván titkosszolgálati eszközökkel bárki ujjlenyomata megszerezhető, de egy mezei zsebtolvaj hiába szerzi meg az ujjlenyomatodat egy műanyagpoháron, azzal bajosan töri fel az iPhone-odat.

    Jah egyébként kíváncsi vagyok, hogy az előző topicban fikázók mit szólnak most a rekord eladásokhoz, amikor már olyan jól beleélték magukat, hogy csökken az iPhone népszerűsége, aztán mégse.
  • Papichulo
    #2
    Itt azert egy fokkal bonyolultabb a dolog... :)
    "First, the fingerprint of the enroled user is photographed with 2400 dpi resolution. The resulting image is then cleaned up, inverted and laser printed with 1200 dpi onto transparent sheet with a thick toner setting. Finally, pink latex milk or white woodglue is smeared into the pattern created by the toner onto the transparent sheet. After it cures, the thin latex sheet is lifted from the sheet, breathed on to make it a tiny bit moist and then placed onto the sensor to unlock the phone. This process has been used with minor refinements and variations against the vast majority of fingerprint sensors on the market." - http://www.ccc.de/en/updates/2013/ccc-breaks-apple-touchid

    Azert erre nagyon sok ember nincs felkeszulve, foleg az iPhone tolvajok nem, akiknek mindezt 48 oran belul meg kell tenniuk ugy, hogy kozben nem kapcsolhatjak ki a keszuleket es folyamatosan meg kell akadalyozniuk, hogy GSM vagy WiFi kapcsolatot kapjon a keszulek.

    Szerintem ez azert eleg biztonsagos, foleg, hogy ez eredetileg egy kenyelmi funkcio a 4-jegyu passcode helyett es nem egy alcatraz-szeru vedelem a legkomolyabb tamadasok kivedesere.
  • Atyuska
    #1
    A Samsung arcfelismerőjét is ugyanilyen könnyű átverni, hisz ha egy fotót mutatunk a telefonnak, akkor azt is simán megeszi. Kipróbáltam és elsőre beengedett.. :-)