Alex

Ultrabook munkaállomást és All-in-One PC-ket mutatott be a HP

A HP ZBook-hoz akár 3200 x 1800 pixeles kijelzőt is csatlakoztathatunk, másik csúcstermékükbe pedig 24 processzormag és 512 GB memória fér. Monitorba épített gépeik érintőképernyőjét közelebb húzhatjuk magunkhoz.

Három ZBook mobil munkaállomást jelentettek be, melyeket a professzionális alkalmazásokhoz terveztek: mérnöki tervezéshez, CAD-hez, építészeti munkákhoz, dizájnhoz, animációk és filmek készítéséhez, oktatáshoz, valamint kormányzati és egészségügyi programok kezeléséhez. A ZBook 14, 15 és 17 gyárilag tartalmazza a legújabb NVIDIA és AMD videókártya megoldásokat, többek között az NVIDIA Keplar-alapú fejlesztését. Processzorok tekintetében választható 4 generációs Intel Haswell két- vagy négymagos processzorral. A ZBook 14 érintőpanellel is használható, a ZBook 15 különlegessége az extra nagy felbontású QHD+ 3200 x 1800-as kijelző lehet. A 15 és 17 rendelkeznek Thunderbolt porttal és opcionális DreamColor kijelzővel is, amely garantálja a színkonzisztenciát a kijelzők, a nyomtatók és kivetítő között.


Nagyobb testvéreik a HP Z420, Z620 és Z820, ezekbe már az Ivy Bridge néven ismert, Intel Xeon E5-1600v2 és E5-2600v2 processzor családok kerültek. A dupla csatlakozós HP Z820 szerszám nélkül nyitható gépházban van, akár 24 processzormagig, 512GB ECC memóriáig, 15 TB nagysebességű tárhelyig és 2 NVIDIA K6000 grafikus kártyáig is bővíthető. A kompaktabb HP Z620 nagy rendszerigényű számítási és vizuális feladatok ellátására alkalmas; akár 24 processzormagig, 192 GB ECC memóriáig, 12 TB nagysebességű tárhelyig, és 2 NVIDIA K5000 grafikus kártyáig is bővíthető, ami garantálja a nagysebességű grafikai teljesítményt. A 8 processzormagig, 64 GB ECC memóriáig, 12 TB nagy sebességű tárhelyig bővíthető HP Z420 egy NVIDIA Quadro K6000 vagy egy AMD W7000 vagy két NVIDIA K2000 grafikus kártyával kompatibilis. Bővíthető is egy jól hozzáférhető, szerszám nélkül nyitható mini toronyházzal.


Egy új All-in-One PC szériát is bemutattak. Az ENVY Recline sorozat használói lejjebb hajthatják és közelebb húzhatják magukhoz az érintőképernyőt, így ergonomikusabban és könnyebben dolgozhatnak vele. A full HD IPS érintőképernyő képes mind a 10 ujjat egyszerre érzékelni, a speciálisan tervezett illesztés pedig gondoskodik arról, hogy a képernyő könnyen mozgatható legyen. Ha hagyományos módon szeretnénk használni, elegendő egyszerűen függőleges pozícióba állítani a képernyőt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Belül 4. generációs Intel Corei processzorokat és NVIDIA videókártya van. Az ENVY Recline27 tartalmazza a Near Field Communication (NFC) technológiát is, így a felhasználók egyetlen érintéssel fényképeket, névjegyeket vagy URL címeket oszthatnak meg egymással. Az ENVY Recline23 Beats Audio által vezérelt hangszórókat kapott.


A cég továbbá bemutatta legújabb asztali géptornyát, új monitorjait, valamint a notebookok minden funkcióját ellátó Split x2 hibrid gépét, amely levehető 33 cm-es (13 inch) képernyőjének köszönhetően táblagépként is használható. A mágneses illesztés kioldásával két különböző felhasználási mód között választhatunk. Az alaphoz opcionálisan illeszthető merevlemez növeli a tárhely kapacitását, a dupla akkumulátornak köszönhetően garantáltan mobil.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #1
    Aki használt már érintőképernyős monitort huzamosabb ideig, irodai környezetben úgy, hogy csak egy-két hosszabb levelet megírt az tudja hogy kell a fizikai billentyűzet. Grafikai és tervezői munkához jó, de ha írni kell akkor meghaltál. Ha a derekad síkja fölött helyezkedik el, ismét halál már egy óra múlva. Pár nap alatt meg benövi a zsír és a kosz, törölheted az egészet.
    Nem olyan jó buli mint az első pár napban. Akkor még mókás, új dolog. De ha huzamosabb ideig akarod használni akkor jönnek elő az árnyoldalai.

    Mondom ezt úgy hogy egy 10 érintőpontos 24"-os példányt használtam majd 3 hónapig Windows 8 rendszer alatt.