SG.hu

Újrahasznosítja a papírt a Toshiba nyomtatója

5 év fejlesztés után a Toshiba piacra dobta papírtakarékos másoló- nyomtató készülékét valamint papír újrahasznosító és archiváló egységét.

A cég közleménye szerint az új készülékek használatával akár 5-10x is nyomtathatunk ugyanarra a papírra, így az irodai papírfelhasználás ennek megfelelően akár 90%-kal csökkenthető. A TOSHIBA e-STUDIO306LP készülék egy speciális, kék színű, alacsony hőmérsékleten fixálható festékkel nyomtat, és a kinyomtatott dokumentumról ezt a speciális festéket az TOSHIBA e-STUDIORD30 papír újrahasznosító és archiváló egységgel hő hatására színtelenné lehet tenni, virtuálisan le lehet "törölni". Így a papírra újra meg újra lehet nyomtatni, ugyanakkor a korábbi dokumentum(ok) képe elektronikus formátumban továbbra is elérhető. Az eljáráshoz ráadásul nincs szükség speciális papír használatára.


Bár a papírmentes iroda továbbra is elérhetetlen álom, a TOSHIBA e-STUDIO306LP/RD30 készülékek egy új fogalmat vezetnek be az irodai világba: az átmeneti dokumentum fogalmát. Hiszen sokszor csak átmeneti dokumentumokat nyomtatnak ki a felhasználók, majd az elolvasás, bemutatás, felhasználás után néhány nap múlva nem lefűzik, hanem megsemmisítik azokat. Ezekben az esetekben van létjogosultsága a TOSHIBA RD30 papír újrahasznosító és archiváló egységnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuchACHO79 #1
    Baromság. A legtöbb kinyomtatott dokumentumot használják. Azaz összetűzik, összehajtják, megtörik a sarka, stb. Az újrahasznositható papír 10x drágább, nem beszélve a festékről...