Berta Sándor

PayPal - tinédzsernek nem jár hibajavítási jutalom?

Számos cég fizet jutalmakat a szoftver- és rendszerhibákat felderítő felhasználóknak. A PayPal azonban most kivételt tett, arra hivatkozott, hogy az önkéntes segítő túl fiatal.

A társaság a Bug Bounty Program keretében mindenkinek jutalmat fizet, aki a felderített hibákkal kapcsolatos észrevételeivel hozzájárul a rendszer biztonságosabbá tételéhez. Így tett egy 17 éves tinédzser is, aki a PayPal honlapján fedezett fel egy biztonsági rést, aztán hiába várta az összeget. Robert Kugler május 19-én találta meg a hibát, de mivel még nem töltötte be a 18. életévét, így kénytelen volt szembesülni azzal, hogy neki egyetlen centet sem fognak kifizetni. Mindez azért érdekes, mert ugyan a Bug Bounty Program számos kérdést szabályoz, de életkorral kapcsolatos kitétel vagy korlátozás egyáltalán nem szerepel benne.

A különböző IT-vállalatok eltérő módon jutalmazzák az önkéntesek munkáját. A Facebook legalább 500, a Google a hiba súlyosságától függően minimum 100, maximum 20 000 dollárt ad. Egyik cégnél sincs életkorral kapcsolatos korlátozás. A Microsoft külön listán tünteti fel a segítőket, Kugler neve már szerepel az összeállításban. A Mozillától pedig 4500 dollárt kapott egy Firefox- és egy másik hiba megtalálásáért.

A PayPal esetében feltétel még, hogy a felhasználónak rendelkeznie kell hozzáférési fiókkal. Kuglernél ez a feltétel nem teljesült, ezért azt kérte a vállalattól, hogy a neki járó összeget a szülei számlájára utalják át. A tinédzser nem igazán örült a fejleményeknek, de nem is volt nagyon dühös, csupán azt szeretné, hogy ha nyilvánosan elismernék a munkáját. A cég eddig még nem kommentálta az esetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #5
    Amikor a hulyeseg szarragassal parosul....Az almoskonyv szerint rossz juju tini szamitogepzsongloroket felbosszantani, foleg ugy, hogy a fo profil az online okoskodas...
    Mondjuk a paypalt kicsit sem sajnalnam, ha esetleg vki hulyere szopatna :D
  • csimmasz #4
    Sajnos nagyon drága a szolgaltatas, nem tudjuk atharitani a kliensekre a tranzakcios díjakat a legtöbbször.
    Egy átutalás 1-3 € a paypal meg közel 4% sápot kér, ez nagyon sok főleg a mai világban.
  • Laza #3
    Kíváncsi lennék milyen biztonsági rést talált, ha még accountja sincs a PP-nél :)
  • Proview #2
    A fiatalember helyében közzétenném, hogy melyik paypayra küldhetnek akármennyit a jófej felhasználók. Ezt a szarrágó bandát...
  • pasi29uk #1
    wikis megmozdulásuk óta egyre inkább tűnik ellenszenvesnek a cég managementje :/