Berta Sándor

ATIV néven jelöli majd a Samsung a Windowst futtató termékeit

A dél-koreai gyártó megpróbálja átláthatóbbá tenni termékportfólióját. A jövőben a társaság minden olyan készüléke ATIV márkanév alatt fog megjelenni, amely valamelyik Windows operációs rendszert használja.

A megoldás hasonlít a Galaxy-sorozatnál alkalmazott megoldásra, amellyel a vállalat az androidos termékeit illeti. Az ATIV termékcsaládba tartozik az ATIV S okostelefon, az ATIV táblagépek, az ATIV minden egyben PC-k és az ATIV Book notebooksorozat. Az információt megerősítette Mario Winter, a Samsung Electronics marketingigazgatója, aki hozzátette: az okostelefonoknál és a tábla PC-knél eddig sikeresen bevált megoldást akarják kibővíteni új területeken is. Az ATIV márka minden olyan eszközt jelölni fog, amelyek az elegáns dizájnt, a teljesítményt és a mobilitást egyesítik magukban.


A termékkategóriákat különböző számokkal fogják kiegészíteni, hogy így tegyék könnyebbé a felhasználók számára az egyes modellek megkülönböztetését. Az olcsó notebookokat például eddig 3-as sorozatnak hívták, azonban az új rendszer szerint a jövőben Samsung ATIV Book 2 és ATIV Book 4 néven kerülnek majd a boltokba. A drágább készülékeknél az új név Samsung ATIV Book 5, 7, 8 és 9 lesz. A minden egyben PC-k új márkaneve Samsung ATIV One 5 és Samsung ATIV One 7, míg a dél-koreai cég által gyártott tábláké Samsung ATIV Tab 5 és Samsung ATIV Tab 7 sorozat lesz.

Az új termékkategória-jelölés a felhasználóknak elvileg segíthet abban, hogy könnyebben azonosíthassák a különböző eszközöket. A váltás fokozatosan valósul meg, a különböző ATIV-modellek az utolsó negyedévben, karácsony előtt jelenhetnek meg a boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Gondolom azert ativ, mert a sony vita-nak hivja a hasonlo termekeit...