Alex

Mikro-négyharmados gépet mutatott be a Kodak

Mostanában a Kodakkal kapcsolatban csak a túlélésért történő küzdelemről szólnak a hírek, a mostani mikro-négyharmados fényképezőgép is ennek a jele.

Az amerikai vállalat általános meglepetést okozott bejelentésével, miszerint új S1 nevű fényképezőgépével belép a mikro-négyharmados gépek világába. Már korábban is megjelentek hírek arról, hogy a cég - a Polaroidhoz hasonlóan - szintén egy tükör nélküli masinát fejleszt, de a szabványhoz csatlakozására senki nem számított. A dolgot a hétvégén jelentették be egy pekingi sajtókonferencián. A képet árnyalja, hogy azért nem a Kodak a felelős hanem a JK Imaging, egy frissen bejegyzett kaliforniai cég, mely licenceli a haldokló óriástól a névhasználati jogot és a technológiát.


Az S1 belsejében a Sony hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzora dolgozik, amitől nagyon jó képminőség várható, ha a Kodak alkalmazott optikája nem rontja el az összképet. Még tudni lehet, hogy lesz benne Wi-Fi és/vagy Bluetooth kapcsolat az okostelefonokkal való párosításhoz, de egyéb műszaki részletek nem ismertek. Megjelenése őszre várható.


Ugyanezen az eseményen bemutattak több kompaktot is, melyekre általában egy ilyen megállapodás után számítani lehetett. Ezeket a kivetített prezentáció szerint egy tajvani bérgyártó, az Asia Optical szállítja majd valamikor az év második negyedévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lateralus #3
    Nem haldoklótól veszed.
    Ezt a gépet nem a Kodak gyártja, hanem a JK Imaging, akinek nemrég eladták a névhasználati jogot.
  • mad mind #2
    Persze, hogy elég, hiszen nem akarsz fényképezni.
  • MANOWAR #1
    Ha esetleg vennem kellene egy kompakt vagy jobb gepet biztos nem egy haldoklo cegtol fogom. Mar tavaly elott kihuztam a Kodak-ot a lehetosegek kozul. Ha jol emlekszem nem abba az iranyba probaltak fejlodni mint a tobbi es meg is szivtak, de mar az sem szamit milyen uzleti strategia rontotta el.... Az utolso gepem Kodak volt, es nem is veszek tobbet semmilyent, mert nem tudom kihasznalni. Eleg nekem egy normalis telo.