Szekeres Viktor

Kódolatlanul jön a Trónok harca a magyar HBO-ra

Az év egyik legjobban várt sorozata a Trónok harca, mely 2. szezonját április elsején mutatják be Amerikában. Hozzánk másnap, kódolatlanul ér el az évadnyitó.

Nézed a Trónok harcát?
  • Néztem, de abbahagytam. Béna.
  • Eredetiben láttam az 1. évadot.
  • Szinkronnal láttam az 1. évadot.
  • Nem nézem, de tervezem.
  • Engem az ilyen nem érdekel.
A hazai HBO sajtóközleményben jelentette be, hogy a Társas játék premierjéhez hasonlóan a Trónok harca 2. szezonjának kezdését is kódolatlanul fogja sugározni, azaz nem csak az előfizetők számára teszi elérhetővé. A csatorna minden partnere számára lehetővé teszi, hogy a fenti időszakban kódolatlanul sugározza műsorát, azonban a háztartásokban csak akkor érhető el a kódolatlan adás, ha az adott televíziós szolgáltató erre műszakilag alkalmas. Várhatóan az alábbi szolgáltatók biztosítják előfizetőik számára a kódolatlan elérést: Hello HD, Invitel, MinDig TV Extra, PR Telecom, Tarr, T-Home kábel, műhold és IPTV, UPC kábel, UPC Direct.


Akárcsak tavaly, idén is a világpremierrel egy időben kerül képernyőre nálunk a sorozat. Ez azt jelenti, hogy az április elseji amerikai bemutatót követően kevesebb, mint egy nappal, már április másodikán 22.00-kor meg lehet nézni a 2. évad nyitó epizódját, mely a The North Remembers címet fogja viselni. Ez az április 2-i évadnyitó magyar felirattal fog adásba kerülni, s a szöveget ismét csak a eredeti Pétersz Tamás-féle fordítás felhasználásával fogják készíteni.

A hazai sugárzási rend egyébként hasonlítani fog a tavaly megszokotthoz, azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem kell másfél hónapot várni a szinkronos verzióra, hiszen mindössze két hetes lesz a feliratos és a magyarul beszélő változat közötti ablak. Az HBO-n és az HBO HD-n adásba kerülő második évados első részt minden hétfő este fogják követni a tovább epizódok, ami azt jelenti, hogy a tíz részes második szezon június negyedikén fog véget érni itthon. Az első rész szinkronos premierjére április 15-én vasárnap kerül sor 21:50-kor, a további epizódok szinkronos bemutatója értelemszerűen egy héttel később, ugyancsak vasárnap esténként lesz.

Az HBO tavaly bemutatott sorozata George R. R. Martin népszerű regényciklusa, A tűz és jég dala alapján készült. Az első évad a nyitókötetet, a Trónok harcát dolgozta fel, míg az idei második szezon a Királyok csatája című második könyv történéseit fogja tartalmazni. A David Benioff és D.B. Weiss készítők által irányított írók, akárcsak az első évad során, Martin történetének főbb sarokpontjait a sorozat részévé fogják tenni, azonban terjedelmi okok miatt természetesen bőven lesznek kimaradó történetszálak és karakterek, így a teljes élményhez mindenképp érdemes a könyvet is elolvasni. (Már, ha van olyan néző, aki eddig nem tette ezt meg.)


Olvastad a könyveket?
  • Már az ötödik is megvolt angolul.
  • Igen, mind a 4 kötetet olvastam.
  • Csak az első volt meg.
  • Nem olvastam.
A tervek szerint a folytatásban a harmadik kötet, a Kardok vihara kerülne adaptálásra, azonban ennél a készítők már két szezonra, a harmadikra és a negyedikre választanák ketté a tévés történetet. Már persze akkor, ha az HBO úgy dönt, hogy bekéri a Trónok harca folytatását. A sorozat első szezonjának premier sugárzásait az amerikai HBO-n 2,5-3 millióan nézték, mely némiképp csalódást jelenthetett az elvárásokhoz képest, hiszen a csatorna sorozatai közül például a True Bloodot hetente 5, míg a Boardwalk Empire-t 3 millióan követik figyelemmel. Másik oldalról persze a Trónok harca nézőszáma jóval magasabb, mint a Treme vagy a Befutó alig félmilliós átlagadata.

George R. R. Martin egyébként eddig öt kötetet írt meg a fantasy-ciklusból, a fent említetteket negyedikként az itthon ugyancsak kapható Varjak lakomája követi, míg az ötödik kötet, az Amerikában tavaly megjelent Sárkányok tánca nálunk hónapokon belül kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Troyan #15
    nekem nem jött kódolatlanul. mindigtv. :-(
  • kalapos01 #14
    Most komolyan azért hisztizel, mert nem érted, amit leírtam?

    Van, aki azt várja, hogy sok érdekes sorozat szülessen. Eredeti ötletekből. Van, akinek az is jó, ha a kedvenc könyveit vagy korábbról ismert történeteket sorozatként vagy filmként feldolgozzák.

    Itt van egy jó sorozat, aminek a történetét sokan már 10 éve ismerik. Ők örülnek, nézik, de az eredeti ötleteket továbbra is várják.
  • cateran #13
    Jajj, inkabb hallgass a hulyesegeiddel..Mi az hogy "csak" az van benne ami a konyven? Megis mi a halal faszanak kellene meg benne lenni? Amugy varom a listadat az utosebb fantasy sorozatokrol...
    "Semminek. De innentől kezdve nem a kreatív energiák miatt jó a sorozat. Az alapanyag a jó. Lehetne igazán sikeresebb is."

    Uristen....Igy-igy, hiszen filmre vinni ami le van irva csekelyseg..Csak azt tudnam miert olyan keves rendezesben sikerul jol megcsinalni...Oregem, lenyugozo vagy..az elo pelda, hogy agy nelkul is leteznek emberek...(amugy meg a forgatokonyvet rakjak at filmre...Semmi kreativitas nincs bennuk...Ja varjunk csak...Igen tudom, hogy 1 forgatokonyv nem azonos 1 konyvvel, de valahol megis..irott vs vizualis..)
  • sempron07 #12
    Molnibalage:
    http://www.imdb.com/search/title?num_votes=5000,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series
    "Highest Rated TV Series"
  • Molnibalage #11
    Milyen lista? Az imdb-n listán csak mozifilmek vannak TOP 250-es listán, a sorozatok nincsenek és külön listát sem találtam soha.
  • kalapos01 #10
    Semminek. De innentől kezdve nem a kreatív energiák miatt jó a sorozat. Az alapanyag a jó. Lehetne igazán sikeresebb is.
  • sempron07 #9
    Én nem olvastam a könyvet, ezért szubjektívan is hozzá tudok állni.
    (De ha olvastam volna is, menne)...
    Egyedül a természetfeletti dolgokat hiányoltam belőle jobban, ha már a Pilotban elhúzták a legelején a mézes madzagot - kis horror beütés.
  • asgh #8
    "Arról nem is beszélve, hogy csak az van benne, amit leírtak a könyvben"

    Mi másnak kellene még benne lennie?
  • winnie #7
    sorozatoknál felesleges felemlegetni az imdb-t, mert az imdb rendszere szerint nem lehet osztályozni, hiszen mit lehet osztályozni egy sorozaton? nyilván a többség a pilotot fogja, és csak nagyon kevesen térnek vissza, hogy állandóan változtassák az értékelésüket. szeretik, naná, de ezt nem az imdb-vel kell bizonygatni.
  • sempron07 #6
    IMDB 9.4 TOP lista 4. hely. :D
    Szörnyen jó sorozat, az tény.
    Majd a második évad után én is mérlegelek, hogy a legjobb-e, vagy csak szörnyen jó... :D