Alex

Felhőalapú képtárhely-szolgáltatást jelentett be az Adobe

A Photoshop World 2011 konferencián bejelentett Adobe Carousel, azaz körhinta nevű fotótároló, -szerkesztő és -nézegető alkalmazások iPad, iPhone, iPod touch és Mac OS rendszereken lesznek elérhetők.

Az Adobe Carousel alkalmazással bárki egyszerűen megtekintheti, böngészheti, módosíthatja vagy megoszthatja alkotásait anélkül, hogy bajlódnia kellene a manuális szinkronizálással vagy tárolással. A Carousel szoftverhez az Adobe a Photoshop Lightroom fényképfeldolgozó technológiáját adaptálta, és nem egy, hanem valójában számos ügyfélalkalmazás alkotja, amelyek iPad, iPhone, iPod touch készülékekre, illetve Mac OS rendszert futtató asztali számítógépekre készültek. A Windows rendszereken és egyéb készülékeken futó verziók 2012 első felében várhatók.


Scott Kelby profi Photoshop felhasználók ezrei előtt jelentette be Las Vegasban

Amikor a felhasználó importálja fényképeit a Carousel fényképtárába, vagy fényképeket készít a segítségével iPad, iPhone, vagy iPod touch készülékén, a fényképek a felhőalapú hálózati technológia által automatikusan hozzáférhetővé válnak a támogatott eszközökön. Az importálást követően a könyvtáron belüli módosítások, törlések és bővítések egyből frissülnek a fiókhoz társított többi eszközön is. Tehát végetér a manuális szinkronizálás, és nem kell aggódni az eszközök tárolókapacitása miatt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Használata előfizetési díjhoz kötött, többféle csomagot alakítottak ki. Az előfizetők szinte korlátozás nélkül importálhatnak JPEG-fájlokat, és a Carousel alkalmazásokat tetszőleges számú kompatibilis eszközre telepíthetik. A cég közleménye szerint a multi-touch kézmozdulatokkal interaktív élménnyé válik akár több tízezer fénykép gyors és egyszerű átböngészése. Beállítható az expozíció, az árnyékok, a világos részek, a fehéregyensúly, a szín élénksége és tisztasága, illetve a kontraszt. Tucatnál is több "stílust" készítettek, amelyekkel kipróbálható többféle megjelenés is a fotókhoz.

A szoftvercsomag leegyszerűsíti és továbbfejleszti a fényképmegosztást, a felhasználók díjtalanul meghívhatnak barátokat és családtagokat, hogy együtt dolgozhassanak a fotótárban. Így bárki megtekintheti a meglévő fényképeket, aki a Carousel használatára alkalmas eszközt használ, újakat adhat a könyvtárhoz, módosíthatja azokat, és új megjelenést választhat a képekhez, vagy akár könnyen letöltheti vagy megjelölheti kedvenceit. A felhasználók e-mailben is megoszthatják fényképeiket, vagy akár közvetlenül feltölthetik azokat a Facebook, Twitter vagy Tumblr webhelyekre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az alkalmazások a hónap folyamán válnak elérhetővé. A cég 2012. január 31-ig 59,99 dolláros éves, vagy 5,99 dolláros havi előfizetési díjért kínálja, utána ára évi 99,99 dollár, illetve havi 9,99 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    Majd az arrol szolo sg-cikket elolvassa.
  • Cat #3
    Csak kicsivel kellett volna tovább olvasnod: "A Windows rendszereken és egyéb készülékeken futó verziók 2012 első felében várhatók."

  • FoodLFG #2
    " iPad, iPhone, iPod touch és Mac OS rendszereken lesznek elérhetők."

    Eddig olvastam. Jelentéktelen szolgáltatás.
  • mad mind #1
    Szerzői jogok, hogyan vannak rendezve? Miért csak i-s cuccokat támogat? Egyébként is miben jobb mint bármilyen ingyenes felhő?