Alex

Ez a szenzor kerül a jövő mobiltelefonjaiba

Az OmniVision, a mobil eszközök szenzorainak legnagyobb gyártója bemutatta új, 8 megapixeles negyed colos háttérvilágosításos chipjét.

Az OV8850 chip a ma szokásos trendeknek megfelelően kisebb, alig 1,1 mikronos pixeleket használ (OmniBSI-2 a nevük), ezáltal még tovább csökkenthető a hordozható eszközök mérete és alacsonyabb lehet az energiafogyasztásuk. A kiadott közlemény szerint ráadásul ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a társaság korábbi 1,4 mikronos OmniBSI pixelei. Támogatja a 8 és 10 bites RAW kimenetet, van benne lencsekorrekció, figyelmen kivül hagyja a hibás pixeleket és a nap okozta kiégést.

Az iPhone 4 érzékelőit is szállító cég a chip megalkotásánál külön figyelt a videózásra: teljes HD felbontásban képes másodpercenként 30 képkocka rögzítésére elektronikus képstabilizálással, vagy akár 720p/60 HD videózásra ugyanígy, ami a gyorsan mozgó tárgyak felvételénél lehet hasznos. A termék 2012 első felében fog gyártásba kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #6
    Az sose fog bekövetkezni, bár pont a digitális fényképezőgépet is gyártó Samsung mobiljaiban van még a leginkább elfogadható minőségű kamera, na meg 1-2 Nokiában a többi márkáé felejtős...
  • conjurer #5
    A méret nagyon is tényező, mivel egy 9mm vastag telefonba csak nagyon pici optikát lehet beleszerelni! Amennyiben látószöget is akarunk, akkor nagyon parányi szenzor jöhet csak szóba.
  • cloud.strife #4
    Igen. És legyen 30x optikai zúm is rajta. Vagy inkább negyvenszeres. Mer az több. :)
  • maxy182 #3
    Illetve felőlem lehet egy kicsit nagyobb méretű is, csak végre lenne olyan, mint egy normálisabb fényképezőgép...
    Manapság a méretcsökkenés úgysem számottevő tényező (4.3 colos képernyőjű telefonok), a vastagság meg úgysem nagyon lehet már kisebb (Galaxy S II-nél minek vékonyabb)...
  • grebber #2
    Inkább legyen csak 3-5 megapixeles de érjen fel egy fényképezőgéppel!
  • ProgServ #1
    Miért ilyen lassan indul be a gyártása?