Napi Online

Okostelefonokra szabott programot indít az OTP

Az OTP Bank újdonságnak számító fejlesztést indít, OTP Fórum Program néven az iPhone-ról is elérhetővé válnak bizonyos banki szolgáltatások, illetve a bankolást könnyítő praktikus információk.

Kutatások szerint a magyar piacon folyamatosan növekszik az úgynevezett okostelefonok felhasználóinak száma - mondta el Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető igazgató kifejtette: mivel a magyar bankpiacon ez az első iPhone-ra szabott alkalmazás, az OTP Bank a fejlesztéshez kapcsolódóan - az OTP Fórum Program keretében - kutatást végzett az okostelefonok használóinak körében.

A készüléket használók egyes, egyszerűséget és egyediséget erősítő igényeit is figyelembe vették a fejlesztések, a biztonsági, illetve adatkezelési szabályok kidolgozása során. "A fejlesztési folyamatba bevont felhasználók olyan igényeket is megfogalmaztak, amelyek megvalósításának informatikai vagy pénzpiaci szabályozási akadályai voltak" - mondta Forrai Péter. Az iPhone felhasználók számára elérhető funkciókat az egyre növekvő számú "Android operációs rendszerrel" rendelkező okostelefon-felhasználók számára is elérhetővé kívánják tenni.

A program keretében az OTP Bank a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen pályázatot hirdet az Informatikai kar hallgatói számára, akiktől a jövőbeni fejlesztések során megvalósítható ötleteket, innovatív elképzeléseket várnak a banki szakemberek. Az OTP által megkérdezett okostelefon-használók részéről a különösen preferált szolgáltatások között találhatók az OTP-vel, mint bankkal, bankkcsoporttal kapcsolatos hírek, a bankfiókokat és ATM-ket kereső szolgáltatások, az árfolyam kalkulátor, a pénzváltási lehetőségek, pénzváltók - közölték a bank munkatársai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robeast #5
    1. "bankkal, bankkcsoporttal kapcsolatos hírek" - Kit érdekel? Akit érdekel annak ott a böngésző...
    2. "a bankfiókokat és ATM-ket kereső szolgáltatások" - Androidon ott a Layar. Tessenek fejleszteni.
    3. "az árfolyam kalkulátor, a pénzváltási lehetőségek, pénzváltók" - Ha normálisan fel lennének töltve az adatbázisok itthon is, akkor ezeket az Android Marketen található alkalmazásokkal mind meg lehet oldani.

    Nem azt mondom, legalább valaki foglalkozik a haladással, de ez nekem ilyen "feltaláltuk a spanyol viaszt" dolog. Tény, hogy van mit fejleszteni a Marketen lévő alkalmazásokon, de az alapok már ott vannak.
  • WhiteNemain #4
    Ha azt mondják okos telefon akkor sajnos egy dolog jut az eszükbe Iphone mert ez a trendi mánia meg a tökéletes. Nincs sok bajom az almával de nekem csak a körülötte lévő nyálcsorgatás ami hányinger keltő.
    Szeretném ha ezt úgy fejlesztenék, hogy az okos telefonok és ez nem csak egy bizonyos társadalmi réteg kiváltsága lenne.
  • sanyicks #3
    Nem tudom mi a fasznak egyáltalán ehez program. Böngészőre képtelenek megcsinálni? Pedig mintha az én bankom is böngészős témával tolná...
  • bm823 #2
    Sőt nem csak az OTP-sek akarnak bankolni...
  • slickboy #1
    Mi ez az iPhone only mánia? Vannak más platformú okostelefonok és azoknak a tulajai is szeretnének esetleg arról bankolni. Nem, nem csak az Android.