Berta Sándor

Németország - az eladott televíziók 36%-a netképes

Az internetezésre is alkalmas tévék tavaly márciusban kerültek a német boltok polcaira és azóta 1,2 millió készüléket adtak el. Ez az összes értékesített televízió 36 százaléka.

Kevés olyan termék van, amely azzal büszkélkedhet, hogy a piacra dobása után 16 hónappal már 36 százalékos piaci részesedésre tett szert. Mindez különösen annak a tükrében figyelemre méltó adat, hogy jelenleg a netképes tévék átlagára Nyugat-Európában 1060 euró.

"Az internet és a tv ötvözése jelenleg az egyik legfontosabb trend a szórakoztató elektronikai piacon" - közölte Achim Berg, a BITKOM szakmai szervezet alelnöke. Csak idén júniusban 158 000 netképes tévét adtak el Németországban és a befolyt összeg 167 millió eurót tett ki, ami teljes televíziópiaci forgalom több mint egyharmada.

A hibridtévék legnagyobb előnye a hagyományos készülékekkel szemben, hogy a klasszikus antennabemenet mellett egy LAN-porttal is rendelkeznek és így akár a világhálóra, akár a háztartások belső hálózataira csatlakoztathatók. Vagyis nincs szükség külön Set-Top-Boxokra és az online elérhető filmek vagy zenei videók, de akár az interneten megjelenő hírek, cikkek és más információk is bármikor közvetlenül a televízió képernyőjén is megtekinthetők. Nem véletlen, hogy egyre több felhasználó szeretne netképes televíziót. A németeknek például a 46 százaléka a közeljövőben már a tévéje előtt ülve akar internetezni, hogy így nézhesse meg a webes tartalmakat. Különösen a fiatalok nyitottak az új lehetőségre. Netképes televíziót a 14 és 26 év közöttiek 60 százaléka vásárolna, az amerikaiaknál és a briteknél ez az arány még magasabb, 74, illetve 77 százalék.

"Az internet megjelenése a tévéképernyőkön közép és hosszú távon meg fogja változtatni a felhasználói szokásokat. Egy hibrid televízióval bárki egyszerűen és célzottan, PC-is ismeretek nélkül nézheti majd a különböző műsorokat és filmeket" - nyilatkozta Achim Berg. 2011-re várhatóan 4 millió netképes tv talál majd gazdára csak Németországban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kara kán #7
    Akkor elmondom, hogy én mit találtam ki:
    Veszek olyan picurka pécét,

    és eztet a VGA-n kerezstül összekötöm a tévével.
    Ja, és veszek zsinórmentes billencsűt, taccspeddel, és úgy netezek az LCD-tévén a sezlongról.
  • nextman #6
    Ez tapasztalat? Nehogy már ilyen looser dologról legyen szó. Mi az akadálya, hogy akármilyen oldalt megnézzél? Vagy hogy a firmware automatikusan frissüljön a netről?
  • Ferrer #5
    10 év múlva:
    Németország - az eladott televíziók 36%-a egyben telekép is.
  • andersh #4
    Lehet netezni igen, azt a 2-3 oldalt lehet nézni amit tud a firmware-je aztán szevasz. sok értelme van.
  • Glutamin #3
    Ez nem egy rossz funkció. Valszeg pár év és mind ilyen lesz.
  • BIZ0906 #2
    "Németország - az eladott televíziók 36%-a netképes"
    Kereset aránya is jobb mint itt (M.O) talán ezért.
  • birdo #1
    Tavaly nyáron vettem egy nagy tv-t.... akkor megkérdeztem, hogy melyikkel lehet esetleg netezni...... azt válaszolták, hogy volt egy típus tavaly de leálltak a gyártásával.........