MTI

Fotók a százéves Tel-Avivról Budapesten

A százéves Tel-Avivot mutatja be csütörtöktől a Pixrael szabadtéri fotókiállítás Budapesten, az Erzsébet téri Gödör sétányon.

Az érdeklődők egy hónapon keresztül ötven fotót tekinthetnek meg - közölte a szervező Kidma Egyesület. A Pixrael kiállítást most rendezik meg másodszor. A tavalyi sikeres fotópályázat után idén tavasszal a szervezők újra felhívást tettek közzé; a téma ezúttal "a sosem alvó, kontrasztokkal teli" százéves város, Tel-Aviv volt. A profi és amatőr fotósok öt kategóriában - régi-új város, cool jews, kontrasztok, Tel-Aviv feeling, mindennapok - küldhették el felvételeiket az izreali fővárosról.

Az online nyílt fotópályázatra beérkezett mintegy ezer pályamunkából a Benda Iván fotográfus vezette szakmai zsűri választotta ki a tárlaton szereplő ötven munkát. Az augusztus 10-ig - ingyenesen - megtekinthető szabadtéri kiállítás célja, hogy bemutassa, mi lett száz év - ez alatt a történelmileg rövid idő - alatt a Jaffo melletti homokdűnékből; Tel-Aviv nem valami messzi hely a térképen, hanem Budapest és még sok más európai nagyváros testvérvárosa is - emlékeztetnek a szervezők.

A csütörtök délelőtti megnyitót buli követi este a Gödör Klubban, ahol hazai és izraeli művészek próbálnak közel-keleti nagyvárosi hangulatot varázsolni. Fellép a Myzrab (közel-keleti ambient), a klezmer-reggae-hipp-hopot játszó Hagesher zenekar és a 2006-os Sziget fesztivál egyik legnépszerűbb izraeli fellépője, a Dub L.F.O. Utánuk Dj Suefo játszik majd reggelig.

A kiállításhoz augusztus 7-én művészeti workshop kapcsolódik, amelynek helyszíne a bánki Tekerjatóra Fesztivál lesz, a téma pedig a tradicionális, szakrális zsidó ikonográfia átemelése és használata az alkalmazott profán művészetben. A kiállítás a Gödör sétány után a "továbbvándorol" a Sziget fesztiválra, ahol augusztus 12. és 17. között lehet megtekinteni a fotókat az Octopus Összművészeti Helyszínen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • egyember1 #1
    ez aztan a cenzura! kitoroltek vagy 12 kommentet. "nem erkezett meg hozzaszolas". szanalmas. eljen sztalin, eljen izrael!