MTI

Vegyen vulkánhamut interneten!

A Chile déli részén május elején kitört Chaiten vulkán által ontott hamu a szomszédos Argentínában is jelentős gondokat okoz: az emberek légzési problémákkal küszködnek, a patagóniai Chubut tartomány szarvasmarha-állományának táplálása fokozódó nehézségekbe ütközik, s mivel a légi közlekedést is akadályozza a hamu, az idegenforgalom is visszaesik: de vannak leleményes nyertesei is a természet dühének - a hamukereskedők.

Az internetes portálokon széles választékot kínálnak a dél-argentínai Esquel és El Bolson helységek közelében lehullott vulkáni termékből. A MercadoLibre.com argentin portálon 5 és 500 peso (270 és 27 ezer forint) közötti áron ajánlanak fel vételre hamumintákat az ebben a térségben lehullott anyagból, garantálva annak "száz százalékos tisztaságát".

A "Juangasquez" nevű eladó hermetikusan lezárt üvegflaskában, 400 grammos kiszerelésben kínálja a világhálón "az országban igen ritkán található anyagot". "José89Bac", egy másik árus egyenesen május 2-án lehullott tűzhányóhamut kínál alig 5 pesóért: ezen a napon ébredt fel 300 éves álmából a Chaiten, amely közvetlenül az argentin határon fekszik. A vulkánból emelkedő füstfelhőt 180 kilométer távolságból is látni. Tíz kilométeres körzetet vastag hamuréteg lepett el, ami a vidék folyóinak, illetve tavainak a vizeit is szennyezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #2
    mi van ha a helyi maffia égette l a hullákat és azokat küldik szét? LLOOLL
  • Tinman #1
    -1 vödör vulkánhamut kérek!
    -2 lett... maradhat?

    -.-