Szekeres Viktor

Resident Evil 3 - Elérkezett a teljes pusztulás

2002 és 2004 után jövő héten eljő a harmadik Resident Evil mozi, és a teljesítménye láttán szinte biztosra vehető a negyedik rész is.

Hogy mi a sorozat titka? Ha nem lenne a harmadik epizód akkor még azt is mondhatnánk, hogy az, hogy nem ragaszkodnak a készítők a számítógépes játékhoz. Bár igaz, hogy a ragaszkodás is bevált egyes játékfeldolgozásoknál (ld. Silent Hill), de a Resident Evil-filmek esetében az Umbrella Corp.-os sztori és egyes nevek, egyéb utalások inkább csak marketing jelleggel eladhatóvá tettek egy zombis akciófilmet.


No persze a sikerhez kellett egy Milla Jovovich, aki szexi ruhakölteményekben és minimum egy shotgunnal irtotta az ellent. A harmadik részhez már saját divattervezőjével készíttette a jelmezeit, jól is mutat bennük, nem tagadjuk. És jól mutatnak a második részből visszatérő arcok is, és ráadásul mintha a zombik is fessebbekké váltak volna 2004 óta, még akkor is, ha rosszabbul élnek, mint 3 éve.

Némi száraz matematika, hogy miért is érhettük meg a harmadik részt és miért valószínűsíthető a negyedik, melyben a pletykák szerint már nem láthatjuk Milla "Alice" Jovovich-ot. A 2002-es első film csekély 33 milliós költségvetéséből 40 milliót hozott a gyártó országban (plusz nemzetközileg még 62 milliót). A minőségileg visszaesést jelentő második próbálkozás, az Apokalipszis alcímet viselő Resident Evil 2 45 millióból alaposan rápakolt az előd bevételére: 51 millió Amerikában, 78 millió a többi országban.


A harmadik rész már nyilvánvalóan nem fogja túlszárnyalni az elődöt, azonban a 23 milliós nyitóhétvége nagyjából a 2. részével egyezik meg, ami azt jelenti, hogy szinte ugyanazok vállalták be a filmet az első hétvégén, akik a 2. részt is. Vagyis a közönség kitart, és a harmadik rész bevételei is el fogják érni a 45 millió dollárt Amerikában, miközben a készítési költségek nem növekedtek.

A Teljes pusztulás sztorija szerint Carlos Olivera (Oded Fehr) és L.J. (Mike Epps), más túlélőkkel együtt Claire (Ali Larter), K-Mart (Spencer Locke) és Betty nővér (Ashanti), túlélők csapatává alakultak. Útnak indulnak a sivatagba, hogy találjanak egy olyan helyet, melyet még nem sújtott a T-vírus okozta járvány, mely már az egész világon szétterjedt. Természetesen kutatásuk nem nélkülözheti a kíváncsi, avatatlan tekinteteket sem, hiszen az Umbrella folyamatos realtime műholdas kapcsolata segítségével, Dr. Isaacs (Iain Glen) rajta tartja szemét a konvojon. Persze a jó doktort csakis egyetlen ember érdekli: Alice (Milla Jovovich).


A posztapokaliptikus sztori sivatagi díszletei afféle futurisztikus westernt sugallnak, némi Mad Max-fílinggel nyakon öntve. Erre próbált ráerősíteni a rendezői székben Paul Andersont váltó Russell Mulcahy, aki nem kisebb filmmel alapozta meg rendezői karrierjét, mint a Hegylakó. Bár a premier csak jövő héten lesz, megsúgjuk, hogy túlszárnyalja az első két részt. De csitt, kritika majd a bemutató alkalmával.

Magyar nyelvű filmelőzetes letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ffxi #26
    No meg Ali Larter :)
  • Tekken5 #25
    Imádom ezt a nőt! Meg a filmeket is! És már láttam :D
  • szombi #24
    MIÉRT NINCS AZ ELŐZETESBEN HANG?????????????????????
  • Tinman #23
    Ez a trilógia még mindig köröket és karikákat ver az uwe kisbetűveldirekt boll lámaságokra...
  • Skyline #22
    Részemről a resident evil film ott el lett baxva,hogy jovovicsos szuperhősös baromságot csináltak belőle..Az első részek leggenygébb jelenetei voltak a kutyalepörgőrúgásos hülyeségek...A második részben már rendesen röhögtem főleg a nemesis elleni harcban....Jó tudom Milla tesztalany vóóót vmikor...De így az egész film nem horror hanem egy vicc...
    A baromarcú rendező/író nyugodt szívvel példát vehetne a SILENT HILL filmről amit történetesen sikerült a játék hangulatát megközelítőre,és horrorfilmre alakítgatnija...
  • Tinman #21
    Első kettőt megvettem DVD-n eredetiben, ezt is megveszem, akármilyen rossz is lesz. Első két rész nálam a "nem volt rossz" kategóriába esik.

    RE 1,2,3,4-et letoltam és tetszegettek. Soha nem tartottam a Resident Evilt lángoló fényoszlopnak, de ezzel az Umbrella témával, és Jovovich-al egész jól megfogtak.
    /me Vállonveregetést kér a kiadóktól.
  • winnie #20
    "z amerikaiaknak több mint egy éve nem simerült már rendes akció alapú filmet csinálniuk mert az összes egy felületes agyatlan baromság."

    vagy... csak neked sikerült jó érzékkel a felületeseket kiválasztani. ez van.
  • hdo #19
    Most néztem meg. Nem rossz.
  • Vorpal #18
    "Ha nem teccik nektek ne nézzétek meg!"

    Nemnem - már van 3. megoldás - lehuzom és két alma között áttekerem a wmplayerrel
  • Vorpal #17
    Ez a nő lotyó
    Ez a film szar
    Ezért ne csodálkozzanak, hogy - mindenki b*szik a mozira.