MTI

Ötszörösére nőtt a BenQ vesztesége

A legnagyobb tajvani mobiltelefon-gyártó, világszinten a hatodik, a BenQ kedden 7,89 milliárd tajvani dolláros (236,7 millió amerikai dollár) veszteséget jelentett adó után a tavalyi utolsó negyedévről.

Ez kisebb a harmadik negyedévi 12,22 milliárd tajvani dolláros hiánynál, de nagyobb a 2005-ös utolsó negyedévi 6,02 milliárdnál. A cég az ötödik negyedéve volt veszteséges egyvégtében. Az utolsó negyedévben a bevétele, 34,6 milliárd tajvani dollár, alig több mint a fele volt az egy évvel korábbi 66,3 milliárdnak. Már most közölték, hogy a bevétel a mostani negyedévben is tovább csökkent.

A céget továbbra is lehúzza mobiltelefon-üzletág, miután német részesedése csődbe ment. Újabb nehézség, hogy a vállalat pénzügyi igazgatóját a múlt héten őrizetbe vették, a tavalyi veszteségek bejelentése előtt eszközölt, gyanús részvényeladások miatt. A cégnél tagadják, hogy bennfentes kereskedelem történt volna a részvényekkel. A BenQ tavaly egész évben 27,61 milliárd tajvani dollárt vesztett adó után, a 2005-ös, 5,23 milliárdos veszteség után.

A BenQ számítógép-alkatrészeket is gyárt a Hewlett Packard és a Dell számára, illetve lapos képernyőket, digitális kamerákat és zsebszámítógépeket is készít és értékesít saját neve alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • belapeter #2
    ez oszt kihalt fórum :D
  • Hegyikecske #1
    meg adathordzókat is készít, pl dvdket ami kimaradt a felsorolásból, pedig olcsó és jó :D