SG.hu

Orvvadász játék gemenci környezetben

A végéhez közeledik az a virtuális kalandjáték, amelyet a Magyar Telekom és a WWF Magyarország indított a "Vigyázz a madárra!" természetvédelmi program keretében.

A kalandjáték három hazai természetvédelmi területen játszódik, amelyek jellemzője, hogy kiemelkedően gazdag élővilággal rendelkeznek, sok ritka és védett madárfajnak adnak otthont. Az első pálya a Duna-Ipoly Nemzeti Park ócsai területén játszódott, a második küldetés a Kiskunsági Nemzeti Park apajpusztai térségében zajlott, míg a harmadik feladatsort a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó Gemencen kell megoldani. Eddig közel 5500 játékos próbálta ki tudását a virtuális nemzeti parkok területén. Az utolsó szakaszban a játékosoknak arra is lehetőségük lesz, hogy barátaikat is bevonják a játékba és ezzel plusz pontokat szerezzenek.

A harmadik pálya a gemenci térséget idézi: a pályán látható táblák pontos másolatai a helyi tanösvénynek, így információkat nyújtanak a terület állat- és növényvilágáról. A táblákat érdemes körültekintően elolvasni, hiszen a megszerzett információkkal lehet a feladatokat megoldani. Jellemző állatfaja a területnek a hód, amely a WWF hód-visszatelepítési programjának köszönhetően csupán az elmúlt években szerezte vissza elhagyott élőhelyeit ezen a vizes területen.

A játékosoknak ezen kívül körültekintően kell bánni a területen található állatokkal és madarakkal egyaránt, ha sikeresen szeretnék befejezni a küldetést. Többek között meg kell keresniük, és kórházba kell szállítaniuk egy sérült madarat, de a hagyományosnak számító madárcsali és csapda gyűjtés sem maradt ki a feladatok közül.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #5
    véget ért a játék és nyertem egy hátizsákot
  • szurka #4
    1.pálya: találd meg az 5 madárinfluenzás cinkét.
    2.pálya: végezz az illegális szeméttelep üzemeltetőjével.
    3.pálya: nyírd ki a két román orvvadászt, akik a közeli barlangban rejtőztek el.
    stb
  • Alec #3
    ja milyen gáz ez az egész környezetvédelem mikor már tudsz letölteni madárhangokat a netről is..
  • Ted Beneky #2
    Azt hiszem kicsit " bulvárosra" sikeredett a cikk címe, hiszen nem orvvadászkodni kell a játékban, hanem épp ellenkezőleg ! Esetleg " Vadászat az orvvadászokra játék gemenci környezetben "
  • csüves #1
    Héé Hééé !!!!!
    MI VAN !!!!! NE CSINÁLJÁTOK MÁR !!!!
    madárcsali gyűjtéss ember hát hát bazzzzz