Béres Zsolt

Mobilkeresőt adott ki a Google

A világelső keresőprogramszolgáltató Google bemutatta legújabb szolgáltatását, a mobilkészülékekre és PDA-kra tervezett Mobil Webkereső tesztverzióját.

A keresőprogram közvetlenül www.google.com/xhtml címen érhető el. Az XHTML-alapú keresőmotor működése kifejezetten a hordozható készülékek speciális korlátait figyelembe véve készült, így egy javítószótár is tartozik hozzá, mely a hibásan beírt szavak esetében a szótárban található változatokat ajánlja fel. A keresőkulcsok begépelése a WAP 1.2-est tartalmazó készülékek esetében a jól ismert T9 rendszer elve alapján működik.

A keresendő kulcsszavak alapján weblapokra és képekre lehet keresni, mely egy oldalonkénti öt találatot tartalmazó listát eredményez. A honlapok kijelölés után képek nélkül, kicsinyített, darabolt változatban jelennek meg. Ugyanezen a procedúrán esnek keresztül a képek is, melyek a képernyő méreteihez alkalmazkodva jelennek meg. A kifejezetten mobilkészülékekre tervezett oldalak kényelmesen lapozhatók maradnak, és ezután egy kattintással elérhetővé válnak keresés után is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #4
    Tényleg, most mi lesz a különbség a wapos google és ez között?!
  • Frenzy #3
    Én egy éve használok mobile google-t, bár lehet nem ez volt a neve. A finn szolgáltatom WAP honlapján volt/van rá link. És ez már tavaly nyáron is elérhető volt. Klikk és kereshettem googleban csak wapoldalakat.

    Úgyhogy nem értem mi ez a nagy felhajtás :-)
  • Cat #2
    de a wapos anyagokban nem tudtál keresni :)

    nem mintha bármi értelmét látnám ennek, ezek a speciális mobilos dolgok csak kényszermegoldások voltak
    nő a képernyő mérete/felbontása, a procik erősődnek, szóval jöhet a rendes HTML, és szevasz WAP (sztm a máv elvirájánál van egyedül értelme)
  • SoDI--- #1
    Nagy ügy! Én eddig is tudtam érni a google-ot a mobilomról.