SG.hu

6 milliárd euróra nőtt a Fujitsu Siemens árbevétele

A Fujitsu Siemens Computers közzé tette a 2005. március 31-én lezárult, 2004-es pénzügyi évre vonatkozó eredményeit, amelyek szerint értékesítési árbevétele ebben az időszakban minden eddigi mértéket felülmúlva elérte 6 milliárd eurót.

A pontosan 6,018 milliárd eurós árbevétel mintegy 14%-os növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. Az adózás előtti nyereség, szintén lényegesen meghaladva minden korábbi év eredményét, elérte a 95 millió eurót, amely 33 millió euróval lett több a tavalyi év azonos időszakának eredményéhez képest, így mintegy 53%-os növekedést jelent.

A 2004-es pénzügyi év 2. negyedévében a vállalat 3,45 milliárd euró értékesítési árbevételt realizált, amely 13%-os növekedésnek felel meg, adózás előtti nyeresége pedig elérte a 74 millió eurót, amely mintegy 24 millió euróval haladja meg az egy évvel korábbi értéket, 48%-os növekedést produkálva ezzel. Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója büszke az elért kiváló eredményekre, kiváltképpen arra, hogy a vállalat legdinamikusabban növekvő régiója a kelet-európai régió volt.

A vállalat tovább folytatja fejlesztéseit két stratégiai fontosságú területen, a mobil és az üzletkritikus számítógépek piacán. A 2005. április 1-től, 2006. március 31-ig tartó 2005-ös pénzügyi évre a vállalat továbbra is a piac átlagos növekedési ütemét mintegy 5%-kal meghaladó árbevétel növekedést céloz meg. A társaság elsődleges növekedési területei a dinamikus adatközpontot alkotó termékek és megoldások jelentik, amelyekhez hozzátartoznak a szerverek és tárolók ugyanúgy, mint a szolgáltatások támogatása, vagy a desktop-ok, amelyek már megfelelnek az EU újrafelhasználásra vonatkozó szigorú szabványainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    A Siemens többi vállalatához képest ez mekkora pénz?