SG.hu

Budapesten mutatták be a Microsoft VoIP megoldását

Számos látogatót vonzott a Budapesten megrendezett Next Generation Telecoms Fórum, amely a hálózatfejlesztés égisze alatt zajlott. A rendezvényen sor került a Microsoft és a media-streams.com közös, internet-alapú új kommunikációs eszközének bemutatására is.

Ismét óriási érdeklődés övezte a Next Generation Telecoms Fórumot, amelynek Prága után idén Budapest adott otthont. A 2005. február 21-22-én lezajlott esemény fő témája ezúttal a hálózatfejlesztés volt. A rendezvény keretében sor került a Microsoft és a media-streams.com által kifejlesztett - internet-alapú kommunikációs megoldásokat egyesítő - eszköz, az e-phone bemutatására is.


A Next Generation Telecom Hálózatfejlesztési Fórum lehetőséget biztosít az iparág döntéshozói számára, hogy a rendezvény során személyesen is megvitassák a hálózatfejlesztés jövőbeli tendenciáit a közép-kelet-európai régióban. A legmodernebb megoldások alkalmazása óriási jelentőséggel bír a bevételek növelése, az újabb felhasználók bevonása és a kapcsolatok kiszélesítése szempontjából. Felismerve az e területen jelentkező igényeket, a media-streams.com a rendezvény keretében bemutatta új, Microsoft Office Rendszerre épülő megoldását. Az új kommunikációs eszköz a vállalat sajtóközleménye szerint integrálja az Office Outlook 2003, az Exchange Server 2003 és az Office Live Communications Server 2005 előnyeit.

Az e-phone lehetővé teszi az internet-alapú telefonálást a PC-re és a helyi hálózatra támaszkodva anélkül, hogy akár telefonkészülékeket, akár telefonközpontot (PBX-et) kellene üzemben tartania a vállalatnak. A megszokott távközlési szolgáltatásokon túl lehetőséget biztosít integrált hangüzenetek küldésére, és linkelési lehetőséget kínál már meglévő adatbázisokhoz. Ráadásul mindezen szolgáltatásokat egy megszokott, gyakran használt felületen (Outlook) keresztül kínálja a felhasználóknak, amely biztosítja az információk digitális formában történő feldolgozását, tárolását.

"Az emberek a drága telefontarifák miatt egyre több időt töltenek elektronikus levelezéssel. Üzleti és személyes ügyeik intézésére is sokan ezt a - viszonylag költséghatékony, de időigényes - módszert használják. Nagy örömünkre szolgál ezért, hogy most bemutathattuk a Microsoft alapokon működő e-phone-t, mely alacsony költségű és gyorsabb telefonálást tesz lehetővé" - mondta Mattia Pelloni a media-streams.com vállalati ügyfelekkel foglalkozó részlegének üzletfejlesztési igazgatója. "Bízunk benne, hogy az új kommunikációs eszköz új távlatokat nyit a telekommunikáció fejlődésében."

Az e-phone fejlesztői nagymértékben támaszkodtak az Exchange Server 2003 és a Live Communications Server 2005 elektronikus levelezési és valós idejű kommunikációt lehetővé tévő funkcióira. Az Exchange Server 2003 a Windows Server 2003-mal és az Office Outlook 2003-mal együttműködve nyújt szolgáltatásokat az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. A vállalat szerint a termék többszintű biztonsági funkciói fokozzák a vállalati döntéshozatal hatékonyságát és növelik a vállalatok versenyképességét, egyszerűbbé teszik az üzenetkezelő rendszerek felügyeletét, amely megnöveli az informatikai szakemberek hatékonyságát.

"Úgy vélem, a Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Live Communications Server 2005 nagyban hozzájárul a valós idejű kommunikáció széles körű elterjedéséhez" - mondta Varga Gábor, a Microsoft Magyarország megoldás-értékesítési tanácsadója. "Célunk, hogy integrált megoldásokkal minél több ügyfelünk számára meggyorsítsuk és leegyszerűsítsük a kommunikációt. Ezért rendkívül fontos számunkra, hogy iparági partnereink innovációs tevékenységét támogassuk, és számukra könnyen használható platformot biztosítsunk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gyumika #6
    Lehet hogy én vagyok buta egy kicsit: mobiltelefon adatkábellel pc-re kötve-már jóideje működik.nem vagyok elég okos: miebben az új?
  • noss #5
    reklám hangzott el...
  • kicsizoz #4
    "Az emberek a drága telefontarifák miatt egyre több időt töltenek elektronikus levelezéssel. Üzleti és személyes ügyeik intézésére is"

    Ez így jol hangzik, de nem igaz!
    Ezt hívják vetítésnek :)

    Amúgy meg hajrá, csak üdvözölni tudk minden újítást!
  • Güzüke #3
    Nos, érdekes lesz, hogy az agyonterhelt vállalati exchangek és switchek hogyan fognak megbírkózni a hanganyagok továbbításával és az online összeköttetésekkel...majd farmokat helyezünk üzembe meg gigabites kapcsolókat...
    Amúgy szerintem az ötlet nagyon jó, ezt ADSL-en keresztül is használnám, főleg, ha a faxot is kezelné, nomeg valami hw-ek is lennének hozzá, hogy ne kelljen egy PC-t bekapcsolva tartani.
  • mrzool #2
    Ha szerinted egy-egy megfeleltetés van a skype és a voip között, akkor van még mit tanulnod...
  • juhand #1
    Nem értem mit akarnak ezek. A Skype megy Windows,Linux,Mac,Palm alatt jól használató és nem Ms termék.