Gyurkity Péter

Számos internetkávézót zártak be Vietnámban

A vietnámi hatóságok 65 internetkávézót zárattak be a délkelet-ázsiai országban, miután egy kiterjedt razzia során pornográf anyagokat és tiltott politikai nézeteket tartalmazó oldalak címeit találták a számítógépeken.

A kommunista kormányzat az elmúlt években Kínához hasonlóan egyre szigorúbb szabályozást léptetett életbe a világháló használatával kapcsolatban, és a hatóságok igyekeznek megakadályozni a tiltott nézetek elterjedését. A jelenlegi szabályok szerint az internetkávézók látogatói kötelesek regisztrálni magukat, a tulajdonosoknak pedig mindvégig figyelemmel kell kísérniük a vendégek barangolását a világhálón.


Az elmúlt hónapban a rendőrség külön részleget hozott létre, amely az online bűnözésre, valamint a világháló ellenőrzésére szakosodott. A speciális egység nem sokkal megalakulása után máris összefogott akciót szervezett, amelynek elsődleges célja az internetkávézók fokozottabb ellenőrzése, és a szabálysértők elfogása. A híradások szerint a bezárt kávézók kivétel nélkül Ho Si Minh-város forgalmas kereskedelmi negyedében helyezkednek el, és tevékenységük minden bizonnyal hosszú idő óta szálka volt a hatóságok szemében. A helyi újságok Hoang Le Mint, a város tudományos és technológiai osztályának helyettes vezetőjét idézték, aki elmondta, hogy a hatóságok folytatják az internetkávézók ellenőrzését, és szigorúan fellépnek azon állampolgárok ellen, akik tiltott weboldalakat látogatnak.

A kormányzat határozott fellépése nem véletlen, hiszen a vietnámi internetezők száma az utóbbi években jelentős mértékben megugrott, és mára elérte az 5,34 millió főt. A hatóságok - Kínához hasonlóan - speciális tűzfalakkal igyekeznek megakadályozni a nem kívánt oldalakat, de a központi szabályozás még mindig nem tökéletes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piscator #8
    Ugyan már, kicsit nehézkes, de béke van, jólét, gazdasági felemelkedés, szeretet, összefogás, mosoly...a szám meg teli homokkal...hülyének néznek minket az emberek,..de mi csak röhögünk.
    Jó arcot kell vágni hozzá, és megy aztán tovább.

    Ezek az elnyómó hatalmak addig tartják magukat, míg a NÉP nem kell fel.
    Azt kell látnom - pl Frei dossziék után - ázsiában tök nullák már az emberek bámihez, hitegetik magukat ezzel a buddha kultusszal, hogy majd minden jó lesz, nekik ez a természetes.

    Pont úgy, mint a középkorban.
  • Mike #7
    vidéken meg gyerekek milliói a sárban turkál élelem után
  • Darth Sith #6
    mi a bűnös abban ha az ember elmondja mit gondol?
  • HUmanEmber41st #5
    Kíváncsi vagyok, meddig tartják még magukat ezek a komcsi diktatúrák..
  • iko #4
    de akkor olyan lenne mint délkorea száx
  • Xboxman #3
    jobb lett volna ha amcsik nyernek...
  • Tetsuo #2
    visszanézi micsinált 1 félórája..
  • [HUN]PAStheLoD #1
    kiscsaj nézi a hárdkór pornót ..