Gyurkity Péter

Csökkenő forgalommal számol az Intel - hullámvölgyben az ágazat?

Az Intel csütörtökön újabb előrejelzést adott ki a harmadik negyedévre vonatkozóan, amely a korábbiaknál alacsonyabb forgalmat és csökkenő bevételeket jósol az elkövetkezendő hónapokra.

A frissített előrejelzés szerint a processzorgyártó 8,3 millió, illetve 8,6 millió dollár közötti bevétellel számol a három hónapos időszak alatt, míg a korábbi tervekben a 9 millió dollár feletti eredményt is elérhetőnek tartották. Andy Bryant, az Intel pénzügyi igazgatója egy elemzőknek tartott összejövetelen elmondta, hogy az előrejelzés frissítésében a céget több szempont vezérelte. A csökkenő várakozást elsősorban a kereslet visszaesésével magyarázta, amely már a második negyedév végén tapasztalható volt, és amit az augusztus 23-án bejelentett árcsökkentés - amelynek révén egyes processzorok ára több mint 30 százalékkal csökkent - sem tudott megállítani.

"A kereslet csökkenése több-kevesebb érvénnyel az egész világra vonatkozik. Szeptember több értelemben is döntő hónap lehet, és úgy gondolom, hogy rengeteg információval szolgál majd a negyedik negyedéves előrejelzéssel kapcsolatban" - jelentette ki Bryant.

Az Intel előrejelzésének frissítését a Wall Street is izgatottan várta, hiszen a processzorgyártó helyzete az egész ágazatot befolyásolja. A Cisco Systemstől valamint a Hewlett-Packardtól érkező rossz hírek után az Intel bejelentése megerősítette, hogy a számítógépek forgalma nem felel meg a korábbi optimista várakozásoknak.

John Lau, a Banc of America Securities elemzője szerint a növekedés lelassulása világszerte érzékelhető, és további kérdéseket vet fel az ágazat jövőjével kapcsolatban. "A forgalom növekedésében világszerte észrevehető lassulás mutatkozik. Ez egy sokkal tágabb értelemben vett folyamat, és nem csak az Intelt érinti, hanem az egész ágazatot" - jelentette ki Lau. Egyes elemzők ugyanakkor továbbra is optimisták, és hangsúlyozzák, hogy a lassulás ellenére az Intel processzor-részlege 7-8 százalékos növekedést tud majd felmutatni, és a piac helyzete néhány héten belül visszakerül a régi kerékvágásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RiddleR #8
    "A frissített előrejelzés szerint a processzorgyártó 8,3 millió, illetve 8,6 millió dollár közötti bevétellel számol a három hónapos időszak alatt, míg a korábbi tervekben a 9 millió dollár feletti eredményt is elérhetőnek tartották."


    Ez ugye milliárd akar lenni, mert ennyivel elég karcsú lenne szegény Intel pénztárcája a köv negyedévben.
  • NEXUS6 #7
    A szoftverek meg legalább 5 évvel vannak lemaradva a hardver mögött. Vagy is egy 5 éves szg-vel is tudod futtatnia progik 99%-át;))))
  • nenad #6
    pedig szerintem a SocketA egy nagyon jo ellenpelda...
    Jah a grafikus kartyak piaca az tenyleg vicces.
  • eke #5
    Mondjuk ez a "fokozatos" adagolás "cseréljhéromhavontamindentagépedben" mentalitás ára. Uncsi, hogy szaré-hugyé vegyek mindíg új dolgokat. Most S423, most S478, most DDR+478, most S775. Mit akarnak? Nem lehetne valamit egyszer normálisan összerakni? Nem mintha az AMD különb lenne. A grafikuskártyákról meg ne is beszéljünk...
  • Laci #2
    Ez a hír is azt mutatja számomra, hogy az embereknek talán mégis kezd megjönni egy kicsit az esze...
  • [HUN]PAStheLoD #1
    A Cisco Systemstől valamint a Hewlett-Packardtól érkező rossz hírek után az Intel bejelentése megerősítette, hogy a számítógépek forgalma nem felel meg a korábbi optimista várakozásoknak.


    mint a régi szép időkben ? mikor évente új pc-t vettek a babmurgerzabálók ? már kezdem azt hinni hogy nem csak nálunk nem ér semmit a közgazdasági képzés ill. papír ..